Korfbal

BARENDRECHT – Vitesse versterkt zich volgend seizoen niet alleen met scheidend Vitesse speler Pieter Korteweg als nieuwe hoofdtrainer. De selectie mag volgend jaar ook vier nieuwe spelers verwelkomen, waarvan drie oude gezichten.

Met Ingeborg van der Steen, Lisa van der Schelde, Chantal van der Maten en Bart van der Waal, ziet Vitesse zich volgend jaar gesterkt.

Chantal van der Maten

Chantal van der Maten heeft tot haar vijftiende al bij onze club gespeeld en is daarna naar KCR vertrokken. De laatste twee jaar heeft ze daar in de A-hoofdklasse gespeeld en ervaring opgedaan met de schotklok in de zaal. Chantal is op zoek naar een nieuwe uitdaging, die ze bij Vitesse hoopt te vinden.

Ingeborg van der Steen

Ingeborg van der Steen heeft tussen 2008 en 2010 ook al gekorfbald bij Vitesse, waarna ze de overstap heeft gemaakt naar KCC. Daar heeft ze drie jaar gekorfbald om vervolgens een pauze in te lassen omdat hardlopen en fietsen haar toch ook wel erg trokken na 23 jaar korfbal. Toen het weer begon te kriebelen is ze in 2013 weer begonnen, maar met een ernstige polsblessure sloeg het noodlot toe. Na bijna een jaar revalideren wil Ingeborg het korfballen toch weer een nieuwe kans geven en dat doet ze komend jaar bij Vitesse.

Lisa van der Schelde

Lisa van der Schelde woont in Rhoon en heeft de afgelopen 16 jaar met veel plezier bij RWA gekorfbald. Door blessureleed heeft zij twee jaar niet kunnen korfballen. Ze heeft daarom veel motivatie om bij Vitesse aan de slag te gaan en nieuwe dingen te leren. Vitesse is voor haar een mooie nieuwe uitdaging, waar ze veel vertrouwen in heeft.

Bart van der Waal

Bart van der Waal is in dit rijtje waarschijnlijk het meest bekende gezicht. Jarenlang korfbalde Bart bij Vitesse en in de selectie, maar door langdurige problemen met zijn enkels zag Bart zich genoodzaakt het afgelopen seizoen voorbij te laten schieten. Toen hij stopte kreeg hij hele bijzondere reacties van iedereen binnen de club, waardoor hij nog meer besefte wat Vitesse voor club is, een warme club waar hij zich thuis voelt.

Het voorbije jaar heeft Bart veel geïnvesteerd in het trainen van zijn enkels en veel tijd besteed aan de brandweer en aan fitnessen. Hij miste het bij Vitesse wel steeds meer.

Nieuwe hoofdtrainer

Toen bleek dat Pieter de nieuwe hoofdtrainer zou worden, en veel mensen vroegen of hij terug zou keren, besloot Bart na een aantal gesprekken het korfballen weer op te gaan pakken. Hij heeft veel zin om weer deel uit te gaan maken van de selectie en het publiek weer te vermaken.

Coach Pieter Korteweg is te spreken over de toevoeging van deze groep van vier: “We hebben op een aantal plekken echt nog wat aanvulling nodig en ik denk dat we daar met het verwelkomen van Ingeborg, Bart, Lisa en Chantal een goede stap mee hebben gezet.

« | »