Korfbal

BARENDRECHT – Al voor het duel tegen Swift A1 begon kon Vitesse A1 de tegenstander feliciteren met het kampioenschap. Het verschil tussen beide ploegen was immers vier punten en kon dus niet meer overbrugd worden. Toch stond er nog wel iets op het spel: Vitesse wilde de laten zien wie de betere ploeg was van de twee en zich herstellen van de 14-14 in Zeeland met 7 man. Ten slotte had Vitesse ook nog twee statistische doelstellingen: minste aantal tegendoelpunten van de competitie en ervoor zorgen dat KCR de enige club is waarvan A1 dit jaar niet wist te winnen.

Het weinig tegendoelpunten incasseren lukte goed in de eerste helft. Swift moest het met korte aanvallen doen en schoten van afstand. Vitesse kwam echter zelf ook lastig tot scoren. Dit resulteerde in een leuke pot waarin de verschillen minimaal waren. Tot twee keer toe profiteerde Swift van een foutje van Vitesse waardoor het voor de rust aan het langste eind trok en met een 5-6 voorsprong de kleedkamers kon opzoeken.

Na de rust nam Vitesse de regie over en begon het steeds beter te lopen mede omdat de kansen werden afgerond. Verdedigend stond het nog steeds goed. Hierdoor zag Swift het verschil groter en groter worden tot een voorsprong van 4 doelpunten in het voordeel van Vitesse. Hierna verslapte de concentratie iets waardoor de ploeg uit Zeeland van een 14-9 achterstand terug kon komen tot 14-12. Dichter mocht het echter niet komen omdat de 70 minuten erop zaten.

Met deze overwinning sluit Vitesse na het zaalseizoen ook het veldseizoen af op de tweede plek. Op het veld echter met maar liefst 22 punten en maar 142 doelpunten tegen (gemiddeld 10). Door deze mooie prestatie kan door A1 en coaches Mario en Dennis worden terug gekeken om een mooi seizoen. Ook bedankt Vitesse A1 de sponsor Work4Media en de verzorgster Ellen voor de steun en bewezen diensten dit seizoen.