Vitesse A2 kampioen ondanks verloren wedstrijd tegen concurrent Korbis

BARENDRECHT – [Foto’s] Het was een wedstrijd met een opvallend einde: De korfballers van Vitesse A2 speelden gisteravond (Zaterdag 12 maart 2016) in de Bongerdhal tegen Korbis A1 uit Waddinxveen. Beide ploegen konden aan het begin van de wedstrijd nog zaalkampioen worden. Ze waren hiervoor afhankelijk van hun eigen wedstrijd en een wedstrijd die elders op hetzelfde moment werd gespeeld.

Vitesse A2 verloor uiteindelijk van Korbis met 17-20, maar zowel Korbis als Vitesse spelers begonnen feest te vieren na het fluitsignaal. Vitesse was echter dé kampioen, omdat het puntenverschil maximaal 4 mocht zijn en ze wisten dit aantal nog net te beperken tot een verschil van 3 punten. Dankzij dit behaalde kampioenschap promoveert het team volgend seizoen naar de eerste klasse.

Zie ook: Vitesse A1 kampioen na winst op Oranje Wit in Bongerdhal

Punten

Korfbalvereniging Vitesse over de punten: “Wat was er aan de hand. Korbis A1, Dijkvogels A1 en Vitesse A2 konden alle drie nog gelijk eindigen en dan zou het onderling doelsaldo van deze 3 ploegen de doorslag geven. Concreet: als Korbis met 5 doelpunten verschil zou winnen bij Vitesse, zou het de Barendrechters nipt passeren. Bij 4 verschil zou het totale doelsaldo over de hele competitie als laatste redmiddel fungeren. (…) Wat een avond en wat een gekke competitie: 2x van Korbis verliezen en dan toch kampioen worden, met dank dus ook aan Dijkvogels dat op de laatste dag zijn plicht deed en Vitesse in de kampioenszetel hielp.

 
Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »