Savosa C1 overtuigend zaalkampioen

BARENDRECHT – De handbalmeiden van Savosa C1 zijn gisteren (Zaterdag 12 maart 2016) op overtuigende wijze zaalkampioen geworden. De meeste meiden uit dit team speelden vorig seizoen ook al met elkaar en zijn dit jaar uitgebreid met 2 D-speelsters.

Het fundament voor dit kampioenschap werd gelegd door 2 overwinningen op de nummer 2 uit deze competitie, TOGB uit Berkel en Rodenrijs. Werd op het veld nog ruim verloren van deze tegenstander in de zaal was Savosa twee keer de sterkste ploeg.

Kampioenschap

Het kampioenschap werd nog even uitgesteld door een (onverwacht) verlies tegen Snelwiek maar deze zaterdag had Savosa aan één punt genoeg tegen Ventura uit Schiedam. De meiden begonnen toch wel gespannen aan de wedstrijd en keken vrij snel tegen een 1-0 achterstand aan. Deze werd snel ongedaan gemaakt en Savosa liep uit naar zo’n 5 doelpunten voorsprong. Ze speelden niet hun beste wedstrijd van het seizoen maar het kampioenschap is geen moment in gevaar gekomen. Met een 23-14 overwinning stapten de meiden van het veld waardoor ze niet meer in te halen zijn door hun concurrenten.

Het kampioenschap werd gevierd met een overheerlijke taart van Bakker Degenkamp, slingers en een kampioensbeker.

Arnhem Cup

Het seizoen is echter nog niet voorbij. Over 2 weken doet het team mee aan het internationale toernooi om de Arnhem Cup. Daarna start de veldcompetitie en wordt er ook nog gestreden in de bekercompetitie.

« | »