Turnsters GVB bij Nederlands Kampioenschap 2e divisie

BARENDRECHT – Gisteren (Zaterdag 6 juni 2015) kwamen 4 turnsters van GV Barendrecht in actie tijdens de meerkampfinale 2e divisie.

In de 1e ronde kwamen pupil 1 N2 Tessa Kleefkens en pupil 2 N2 Tess Suijker in actie. Tessa begon goed op vloer en turnde voor het eerst de flick flack salto. Helaas maakte zij een grote fout op brug en was ook balk niet zuiver geturnd wat haar een plaats in de middenmoot van deze finale kostte, zij eindigt als 36e. Tess komt hier en daar nog moeilijkheid tekort, ze turnde naar kunnen met een val op vloer en wordt 35e.

In de 2e ronde mocht jeugd 1 N3 Eva Blom aantreden. Eva turnde keurige oefeningen en straalde op het onderdeel vloer. In dit sterke deelnemersveld wordt zij uiteindelijk 19e.

In de 3e ronde was het de beurt aan junior 2e divisie, Melissa Zandstra, vorig jaar nog uitkomend in de 3e divisie. Melissa turnde een sterke vloeroefening en ijzersterke sprong. Hier behaalde zij dan ook het 2e cijfer van de wedstrijd, een goede generale voor haar sprongfinale morgen. Melissa maakte het nog spannend om na 3 toestelrondes in de top 3 te eindigen, helaas moest zij in de laatste toestelronde nog 2 vallen van balk incasseren wat haar een hoge notering, misschien zelfs wel eremetaal, kostte. Bij een meerkampfinale wordt elk foutje hard bestraft en liggen de punten dicht bij elkaar. Melissa zakte uiteindelijk naar een 16e plaats in het klassement.

Junior 2e divisie Xanthe de Jager was de 5e GVB’er die eigenlijk in actie had moeten komen maar brak van de week tijdens de training haar middenvoetsbeentje waardoor de meerkamp-, sprong- en vloerfinale aan haar neus voorbij gaat. Uiteraard was zij aanwezig om haar clubgenoot aan te moedigen.

Een dag met pieken en dalen en soms misschien wat teleurstellende elementen of resultaten maar op een NK finale sta je niet zomaar! Steek die maar in je zak!

« | »