Vitesse neemt met 3e plaats afscheid van legende

BARENDRECHT – Vorige week zaterdag (30 mei) was het dan zover. Vitesse 1 zou afscheid nemen van haar aanvoerder Pieter Korteweg. Zijn laatste wedstrijd was voor Vitesse nog een belangrijke. In een competitie waarin op de laatste speeldag zelfs degradatie voor meerdere ploegen nog mogelijk was, werd Vitesse door winst op KOAG 3e.

Een mooie afsluiting van een turbulent seizoen voor het door Cazdak en Aavoid gesponsorde Vitesse. Maar helemaal een mooie afsluiting voor aanvoerder Pieter Korteweg. Tijdens het zaalseizoen kondigde hij aan na 25 jaar speler bij de club te zijn geweest, zijn korfbalcarrière in de wilgen te gaan hangen. Van die 25 jaar speelde Pieter zo ongeveer in alle hoofdteams, maakte veel kampioenschappen en hoofdtoernooien mee en had in veel gevallen een leidende rol in en om het veld. Van die 25 jaar speelde Pieter 15 jaar in de selectie en coacht hij al vele jaren lang jeugdteams bij Vitesse.

Vitesse is Pieter met zijn afscheid als speler echter niet kwijt. De clubman in hart en nieren komt namelijk volgend seizoen terug als hoofdtrainer van het eerste team. Nieuws dat bij trouwe Vitesse supporters met gejuich werd ontvangen. Voordat het nieuwe seizoen start, staat komende zaterdag 6 juni om 18.00 nog een heuse afscheidswedstrijd voor Pieter op het programma. Hij zal met zijn huidige team tegen oud teamgenoten spelen op Sportpark de Bongerd. Daarna mag hij genieten van een welverdiende vakantie.

« | »