Sport: Basketbal

BARENDRECHT – Aarnoudse-Binnenland start zaterdag a.s. de competitie in Utrecht tegen Cangeroes. De selectie van de Barendrechters is behoorlijk gewijzigd. Aarnoudse-Binnenland staat dit jaar onder leiding van Vitas Kazanakovas. De doelstelling van Aarnoudse-Binnenland is wederom zich plaatsen voor de play-offs van de promotiedivisie; de beste 4 teams van de competitie.

Vitas Kazanakovas is een jonge, ambitieuze basketbaltrainer. Het afgelopen seizoen had de 28-jarige jarige coach het hoogste jeugdteam van CBV Binnenland onder zijn hoede had én was hij als assistent-trainer al betrokken bij Aarnoudse-Binnenland. Vitas heeft dit seizoen de beschikking over een aantal nieuwe spelers.

Patrick Frimpong

Met Patrick Frimpong heeft Aarnoudse-Binnenland ervaring binnen het team gehaald. De lange center speelde twee jaren geleden nog als professional basketballer in Frankrijk. Na een sabbatical begon het weer te kriebelen. Door de verhuizing naar Rotterdam was de keuze voor Aarnoudse-Binnenland snel gemaakt! De partner van Patrick, Rachel Roubehie-Fissa, versterkt dit jaar het dames eredivisieteam van Lintex-Binnenland.

Richard Maxwell

Vanuit het 2e team van Rotterdam Basketbal is Richard Maxwell overgekomen. Doordat het team van Rotterdam Basketball niet meer zou meedoen in de competitie, was de 28-jarige spelbepaler van plan te stoppen. Gelukkig kon Aarnoudse-Binnenland Richard voldoende uitdaging bieden: “De sfeer bij die training was positief en ik voelde me goed bij de groep. Dat is de reden waarom ik met de jongens wil gaan basketballen dit jaar”.

Peter van der Stelt

De 20-jarige Peter van der Stelt is een jeugdige aanwinst op de guard positie. De Werkendammer speelde de afgelopen vier jaar bij Landstede Zwolle in diverse eredivisie-jeugdteams. Tevens maakte Peter veel trainingsuren met het mannen eredivisieteam. De keuze voor Aarnoudse-Binnenland is om vooral zelf beter te worden. “Het niveau van het team en de competitie is goed. En ik hoop dat we dit jaar weer mee kunnen draaien om het kampioenschap” aldus de gedreven Van der Stelt.

Aarnoudse-Binnenland wordt verder aangevuld met twee jeugdspelers: Jasper van den Adel en Jochem van Maanen.

Selectie

De spelersselectie van Aarnoudse-Binnenland voor het seizoen 2015-2016 is als volgt:

Spelersnummer

 Naam Vorig seizoen

Leeftijd

4

Sjoerd van Vilsteren Aarnoudse-Binnenland

31

5

Yasalde Fernandes Paz Costa Aarnoudse-Binnenland

28

6

Gillian Boldewijn Aarnoudse-Binnenland

18

7

Martijn van Noordenne Aarnoudse-Binnenland

23

8

Floris de Jong Aarnoudse-Binnenland

24

9

Niels Plieger Aarnoudse-Binnenland

29

10

Sander Trommelen Aarnoudse-Binnenland

27

11

Richard Maxwell Rotterdam Basketball

27

12

Peter van der Stelt Landstede Zwolle

20

13

Jasper van den Adel CBV Binnenland Jeugd

20

14

Jochem van Maanen CBV Binnenland Jeugd

18

15

Patrick Frimpong Geen club

28

Trainer/coach

Vitas Kazanakovas Aarnoudse-Binnenland

« | »