Dames Lintex Binnenland Barendrecht

BARENDRECHT – De vrouwen van Lintex-Binnenland starten aankomende zaterdag het officiële basketballseizoen als in Bemmel de wedstrijd om de Supercup tegen Lekdetec.nl op het programma staat. Lintex-Binnenland is houder van de Nederlandse beker en Lekdetec.nl veroverde na een meer dan spannende play-off finaleserie de eerste landstitel in de clubhistorie door Loon Lions te verslaan. De wedstrijd om de Supercup is een reprise van de wedstrijd van vorig seizoen, toen juist Lintex-Binnenland als landskampioen en Lekdetec.nl als bekerhouder aan de start mochten verschijnen en Lekdetec.nl er met de Supercup vandoor ging.

Coach Joost van Rangelrooy zal echter met niet al te hoge verwachtingen naar Bemmel afreizen. Door een groot aantal blessures bij belangrijke speelsters heeft hij slechts een zeer beperkte selectie tot zijn beschikking. Rianne de Roos (schouder), Eline Kasius (knie) en Randell van der Lee (enkel) zullen zeker niet inzetbaar zijn, en ook de inzet van Esther Fokke (voet) is zeer twijfelachtig.

Voor Lekdetec.nl zal de wedstrijd om de Supercup gelijktijdig ook de officiële ingebruikname inluiden van de nieuwe thuishaven, Sportcentrum de Schaapskooi. De toegang voor de wedstrijd om de Supercup is gratis.

« | »