Voetbal-app vervangt vele uren vergaderen bij BVV Barendrecht

BARENDRECHT – BVV Barendrecht introduceert een noviteit in het amateurvoetbal. De voetbalvereniging heeft een app in gebruik genomen, die tijdbesparend is voor trainers, coaches en elftalbegeleiders van de club. De mobiele app biedt informatie over taken en werkzaamheden, respectvol en positief gedrag en het melden van incidenten. Dankzij de ingebruikname komen heel wat tijdrovende vergaderingen te vervallen.

Met meer dan tweeduizend actieve leden, lag er al langere tijd een uitdaging om een eenduidige aanpak voor alle trainers, coaches en begeleiders te creëren. Er bestond een vraag naar intensieve communicatie en informatie-uitwisseling, om iedereen die binnen de club een taak of rol vervult, van alles op de hoogte te houden. En om alle taken en werkzaamheden met elkaar af stemmen. Met de introductie van een eigen mobiele voetbal-app wordt aan die wens voldaan.

Dubbel-doel-coaching

BVV Barendrecht maakt gebruik van de zogenaamde ‘Dubbel-doel-coaching’. Dit houdt in dat spelers niet alleen voetbaltechnisch worden opgeleid, maar dat ze ook levenslessen meekrijgen. Denk hierbij aan respect voor scheidsrechter, tegenstander, de omgeving, je eigen persoon en de regels. Fouten hoeven niet te worden gezien als falen, maar als een leermoment. En samenwerking als team leidt tot de beste resultaten.  In de app worden diverse suggesties en ideeën aangedragen waarmee trainers, coaches en leiders dit kunnen ontwikkelen met hun team.

Incidenten

Ook de handleiding (of ‘routekaart’) voor wat te doen bij een incident, kan erg behulpzaam zijn voor trainers/leiders die op of langs het veld een vervelend voorval met hun team meemaken en even niet precies weten wat te doen. Daarnaast bevat de app mogelijkheden om met één klik contact op te nemen met de wedstrijdcoördinator van de club en ook om op eenvoudige wijze een meldingsformulier in te vullen in geval van een incident.

Informatie

Het bestuur van BVV Barendrecht is erg blij dat een lang gekoesterde wens werkelijkheid geworden is. Voorzitter Martin Seltenrijch: ,,We zijn een grote vereniging met honderden trainers, coaches en begeleiders. We vinden het belangrijk dat iedereen vanuit dezelfde filosofie actief is op de club. Deze app bespaart veel tijd om al die informatie te delen en draagt bij aan een prettige sportbeleving binnen onze vereniging. Ik ben erg blij dat er moderne techniek beschikbaar is, die we daarbij kunnen inzetten.

« | »