Barendrechtse kunstrijdsters behalen het podium

BARENDRECHT – Op zaterdag 17 oktober jl. werd in het Belgische Leuven de Internationale Pirouette Skating 2015 verreden.

Door Kunstrijvereniging De Drechtsteden uit Dordrecht was er een afvaardiging van 11 kunstrijdsters naar deze internationale wedstrijd. Twee van deze kunstrijdsters zijn de uit Barendrecht afkomstige Dani Loonstra (10) en Sophie Bijkerk (13).

Dani Loonstra uitkomend in de categorie Basic Novice A, reed een mooie stoere kür met goed uitgevoerde dubbele sprongen en mooie pirouetten. Dit leverde haar een welverdiende tweede plaats in haar categorie op.

Aan het begin van de avond kwam de categorie Advanced Novice met Sophie Bijkerk  in de vrije kür. Sophie startte haar kür met een mooi uitgevoerde dubbel flip en wist voor het eerst in een wedstrijd de dubbel Axel te springen. Door haar kür verder solide uit te rijden wist Sophie de eerste plaats te bemachtigen.

De kunstrijdsters werden deze dag begeleid door coach Nathalie Oogjen. Nathalie is één van de trainsters van het trainersteam van hoofdcoach Astrid Tammeling-Winkelman. Over de dag werden er in verschillende categorieën diverse podiumplaatsen behaald door de rijdsters van Kunstrijvereniging De Drechtsteden. Nathalie en de rijdsters kunnen dan ook terugkijken op een zéér geslaagde wedstrijd.

Trainingen

De Barendrechtse dames trainen inmiddels 6 dagen in de week bij Kunstrijvereiniging De Drechtsteden in Dordrecht waar zij ook deel uitmaken van de RTC selectie. In deze ongeveer 20 trainingsuren per week zitten behalve trainingen op het ijs ook een aantal off-ice trainingen. Waaronder bijvoorbeeld ballet, sprongkracht training en conditie. Tevens is er begeleiding door een mentale coach en zijn er allerlei andere faciliteiten op de Sportboulevard in Dordrecht waar de “talenten” gebruik van mogen maken. Dit zijn onder andere een huiskamer waar ze rustig tussen de trainingen kunnen eten, relaxen of huiswerk maken. Daarnaast kunnen zij  een aantal dagen in de week een fysiotherapeut en voedingsdeskundige raadplegen..

Wedstrijden

Dani Loonstra zal aankomend seizoen voor het eerst deel gaan nemen aan het Open Nederlands Kampioenschap als jongste deelneemster in de Categorie Basic Novice. De regerend Nederlands Kampioene Sophie Bijkerk zal dit jaar opnieuw uitkomen in de categorie Advanced Novice.

Tevens zal Dani dit seizoen voor het eerst gaan deelnemen aan internationale ISU wedstrijd(en).

Internationale wedstrijd

Voor zowel Dani als Sophie staat de volgende Internationale wedstrijd al binnen twee weken gepland. Beide dames zullen 26 oktober met coach Nicole Goossens a.s. afreizen naar het Oostenrijkse Graz om daar deel te nemen aan de Internationale Leo Scheu Memorial wedstrijd.

Deze wedstrijd en de wedstrijd in Leuven kunnen gezien worden als een goede voorbereiding op de eerste selectiewedstrijd voor het Nederlands Kampioenschap die geprogrammeerd staat in het weekend van 14 en 15 november a.s. in Utrecht.

« | »