BARENDRECHT – Het komend weekend is de ijsbaan op de Dordtse Sportboulevard het toneel voor de 1e selectiewedstrijd KNSB cup/Drechtsteden Trophy 2016. Tijdens deze eerste wedstrijd van het seizoen 2016-2017 zullen veel rijders van de Dordtse Kunstrijvereniging in actie komen, waaronder Barendrechtse Dani Loonstra (11).

Dani zal dit seizoen voor het eerst deelnemen in de categorie Advanced Novice waarin zij zowel de korte als de lange kür zal rijden verdeeld over twee dagen.

Sophie Bijkerk

De andere Barendrechtse rijdster Sophie Bijkerk (14) die de overstap maakte naar de Junioren  is op deze wedstrijd nog niet vertegenwoordigd. Zij werkt zéér intensief om terug te komen na een opgelopen knieblessure vlak voor het ONK en laat deze wedstrijd nog even voorbij gaan.

Trainen

In de afgelopen weken is er tijdens de jaarlijkse zomerstage de Dazzling Dordt Days met nationale en internationale coaches hard getraind en aan de küren gewerkt als voorbereiding op een nieuw seizoen kunstrijden. Naast het eigen trainersteam van DDD werd er getraind bij de Canadees Dave Ferland en de Italiaanse choreograaf Matteo Zanni.

Na de twee weken trainingsstage op hun eigen ijsbaan in Dordrecht te hebben volbracht zijn Dani en Sophie met hun trainster Nikki Davison afgereisd naar Canillo in Andorra om daar les te krijgen van de Canadese Brian Orser. Orser is coach van de huidige Olympisch Kampioen Yuzuru Hanyu en Wereld Kampioen Javier Fernandez. Javier Fernandez, wiens naam aan dit kamp gekoppeld was, heeft tijdens deze stage (intensieve) trainingen gegeven.
De Barendrechtse dames hebben, samen met beide coaches, niet alleen hard gewerkt aan de technische kant van het kunstschaatsen maar zéér zeker ook aan de presentatie op het ijs.

Het  wedstrijd programma in het komend weekend is als volgt:

  • Zaterdag 27-8 korte küren van 10.45–14.30 uur
  • Zondag 28-8 vrije küren van 11.30-18.00 uur

Publiek is welkom op de tribunes in de ijshal en de entree is gratis. Informatie en een volledig tijdschema is te vinden op www.ddd-kunstrijden.nl

« | »