Sport: Basketbal

BARENDRECHT – De eerste thuiswedstrijd voor de vrouwen van Lintex-Binnenland in het kalenderjaar 2016 levert vanavond (Zaterdag 16 januari 2016) gelijk een confrontatie op met de huidige koploper van de Vrouwen Basketball League, Solar systemen Grasshoppers. De ploeg uit Katwijk is de grootste verrassing van het huidige seizoen. Daar waar in de afgelopen jaren Grasshoppers nooit kon meestrijden om de prijzen is het team van coach Rick Driessen dit seizoen ijzersterk bezig en wist dit in december te bekronen met de winst van de Final Four. De ploeg speelt snel en attractief basketball en heeft daarbij een aantal goede schutters in huis.

Lintex-Binnenland wist in de eerste twee ontmoetingen van dit seizoen tegen Solar systemen Grasshoppers geen vuist te maken en verloor beide wedstrijden dan ook ruim. Het feit dat de ziekenboeg echter bijna is leeggestroomd en de winst vorige week bij het toen nog bovenaan bivakkerende Dozy BV Den Helder geeft aan dat het team van coach Joost van Rangelrooy op de weg terug is. Een zege op Solar systemen Grasshoppers kan de thuisploeg goed gebruiken om zicht te houden op een plek bij de eerste vier op de ranglijst en om met nog meer vertrouwen richting de belangrijkste maanden van het basketbal seizoen gaan.

Toegang

De wedstrijd van vanavond (Zaterdag 16 januari 2016) in sporthal De Driesprong in Barendrecht begint om 20.15 uur. Toegangskaarten zijn alleen verkrijgbaar bij de kassa in de sporthal vanaf één uur voor de wedstrijd.

« | »