Sporthal De Driesprong, Barendrecht

BARENDRECHT – De vrouwen van Lintex-Binnenland spelen vanavond (Zaterdag 26 september 2015) om 20.30 uur de eerste thuiswedstrijd in de Vrouwen Basketball League van het seizoen 2015-2016. Tevens is dat de eerste officiële wedstrijd in sporthal De Driesprong in Barendrecht sinds 2009, toen de overstap naar het Topsportcentrum Rotterdam werd gemaakt.

De tegenstander is het CTO-Amsterdam, het opleidingsteam van de NBB. Dit team heeft ten opzichte van afgelopen jaar een flinke verjongingskuur ondergaan en ook de coach is een andere dan de afgelopen jaren. Remy de Wit promoveerde tot bondscoach van het Nederlandse Vrouwenteam en is bij het CTO-Amsterdam opgevolgd door Thijs Volmer, die de afgelopen jaren al als assistent-coach fungeerde.

Normaal gesproken zou het Lintex-Binnenland een maatje te groot voor het CTO-Amsterdam moeten zijn gezien de ervaring en individuele klasse. De realiteit is echter op dit moment heel anders, het team van coach Joost van Rangelrooy gaat namelijk gebukt onder een groot aantal blessures. Randell van der Lee, Eline Kasius, Rianne de Roos en Rachel Roubehie-Fissa zijn zeker niet inzetbaar. Esther Fokke is nog wel inzetbaar tegen haar oude team, waar ze overigens nog wel een groot aantal trainingen volgt, maar zal door een enkeloperatie ook vanaf dinsdag een maand of drie uit de roulatie zijn.

Naast de vrouwen van Lintex-Binnenland spelen ook de heren van Aarnoudse-Binnenland de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Om 17.45 uur is Black Eagles de tegenstander. Gezien het speciale karakter van de eerste thuiswedstrijden is de toegang geheel gratis.

« | »