Basketbaldames Lintex-Binnenland winnen Supercup

BARENDRECHT – [Video] De vrouwen van bekerhouder Lintex-Binnenland hebben de eerste prijs van het seizoen 2015-2016 gewonnen. In Bemmel werd de Supercup gewonnen door landskampioen Lekdetec.nl met 68-72 te verslaan. Met de winst van de Supercup bezorgde Lintex-Binnenland Lekdetec.nl een domper op de festiviteiten rondom de opening van de nieuwe thuishaven, Sportcentrum de Schaapskooi. Aan de kant van Lintex-Binnenland waren Lisa van den Adel (15 punten) en Zera Butter (16 punten) het meest productief.

Lintex-Binnenland kan in de seizoens-opening onverwachts toch een beroep doen op Esther Fokke die weliswaar binnenkort een operatie aan de voet moet ondergaan, maar wel groen licht kreeg om tot dat moment te spelen. Rianne de Roos, Randell van der Lee en Eline Kasius ontbreken nog wel in de ploeg van coach Joost van Rangelrooy.

De eerste score is voor de thuisploeg maar Rachel Roubehie-Fissa en Willeke Bruins zorgen voor een voorsprong voor de Barendrechtse formatie. Tot halverwege het eerste kwart gaan de ploegen gelijk op maar aan de hand van Zera Butter en Lisa van den Adel neemt Lintex-Binnenland aan het einde van het eerste kwart een kleine voorsprong (14-18).

In het tweede kwart komt de thuisploeg snel langszij maar is het Esther Fokke die Lintex-Binnenland weer op een voorsprong zet (18-21). Lekdetec.nl zet dan echter aan en neemt het heft in handen. Via 24-21 kan de thuisploeg met een 32-29 voorsprong de kleedkamers opzoeken.

Na rust gaan beide ploegen tot 36-35 gelijk op, maar daarna kan Lekdetec.nl uitlopen naar een 42-35 voorsprong. Lintex-Binnenland blijft echter hard werken en weet zo langzaam mar zeker de marge weer te verkleinen, ook al omdat Linda Appers verdedigend het inside goed dicht houdt. Vlak voor het einde van het derde kwart zorgen Shari Jeffrey en Esther Fokke weer voor de aansluiting (48-47).

In het laatste kwart is het tot 55-56 stuivertje wisselen tussen beide ploegen. De thuisploeg kan dan het verschil echter weer uitbreiden tot 5 punten (61-56) als Lintex-Binnenland via Zera Butter en Michelle Zantman de aansluiting weer kan vinden (63-61). Vanaf dat moment is het echter aanvoerder Lisa van den Adel die namens Lintex-Binnenland niet te stoppen is. Met 7 punten van de laatste 11 punten zorgt zij ervoor dat met 68-72 voor het eerste de Supercup mee gaat naar Barendrecht.

Scores: Zera Butter 16 (+6 assists), Lisa van den Adel 15 (+ 8 rebounds), Esther Fokke 13, Shari Jeffrey 10, Willeke Bruins 7, Rachel Roubehie-Fissa 6, Michelle Zantman 3, Linda Appers 2.

De komende dagen zal er de nodige publiciteit zijn voor onze Supercup winst op Batouwe Basketball. Onze fotograaf Arie…

Posted by Binnenland Dames 1 on zondag 20 september 2015

Supercup 2015Strijd en passie waren de toverwoorden van gisteren. Aangezien we als “blauwe” supporters gisteren (Vrijdag 25 september 2015) nogal in minderheid waren hebben we een compilatie gemaakt voor de thuisblijvers.Check nu de bizarre between the leggs van Shari, de belangrijke drie punter van Michelle Zantman, de belangrijke scores van Lisa op het einde en nog meer!#SUPERCUP2015

Posted by Binnenland Dames 1 on zondag 20 september 2015

« | »