Sport: Basketbal

BARENDRECHT – Aankomende maandag start de selectie van Lintex-Binnenland de voorbereiding op het nieuwe seizoen 2015-2016. Na een seizoen waarin zowel de Nederlandse beker als de winst in de Final Four werd gepakt zijn de verwachtingen weer hooggespannen in Barendrecht, zeker ook omdat de nieuwe selectie van coach Joost van Rangelrooy en assistent-coach Mitchell Lieveld een aardige metamorfose heeft ondergaan.

Ten opzichte van de selectie van vorig jaar zijn vertrokken Leonie Kooij (Dozy Den Helder), Michelle de Graaf (gestopt), Marlous Nieuwveen (Loon Lions), Corine Manuputty (Loon Lions) en Shay Selby (Osnabruck, Dld). Nieuwkomers zijn Rachel Roubehie-Fissa (Femina Wasquehal Basket, Fr), Esther Fokke (CTO Amsterdam), Randell van der Lee (Loon Lions) en Willeke Bruins (Green Eagles). Samen met Michelle Zantman, Shari Jeffrey, Lisa van den Adel, Zera Butter, Eline Kasius, Linda Appers en Rianne de Roos vormen zij de selectie voor aankomend seizoen.

Driesprong

De eerste test voor Lintex-Binnenland is al volgende week vrijdagavond 21 augustus als in sporthal De Driesprong in Barendrecht om 20.00 uur het Amerikaanse universiteitsteam van Drexel University (NCAA 1) op bezoek komt. Op zaterdag 29 augustus volgt dan nog een thuiswedstrijd tegen het Belgische D-Glas Oostende-Bredene, waar een week later in Oostende ook tegen gespeeld zal worden. De voorbereiding wordt afgesloten op zaterdag 12 september met een uitwedstrijd tegen Dozy Den Helder.

De eerste officiële wedstrijd voor bekerhouder Lintex-Binnenland is op zaterdag 19 september als in Bemmel tegen landskampioen Lekdetec.nl wordt gespeeld in de strijd om de Supercup.

« | »