Kunstgras voetbalveld

BARENDRECHT – Het vierde ZPRESS Media Group toernooi bij vv Smitshoek kent traditiegetrouw weer een sterke bezetting. Naast gastheer Smitshoek nemen topklasser Capelle, het Ambachtse ASWH en SC Feyenoord deel aan dit prestigieuze toernooi op sportpark Smitshoek.

De speeldagen zijn dinsdag 11 augustus en zaterdag 15 augustus 2015. De toegang bij alle wedstrijden is gratis. Gastheer Smitshoek opent dinsdagavond om 19.00 uur het toernooi tegen Capelle. ASWH trapt diezelfde avond om 19.30 uur af tegen SC Feyenoord.  Zaterdag 15 augustus treffen Capelle en ASWH elkaar om 12.30 uur. Smitshoek sluit het toernooi af met de wedstr4ijd tegen SC Feyenoord, aanvang 14.30 uur. Voor de regionale voetballiefhebber staan er beslist weer een aantal  aantrekkelijke voetbalaffiche ’s  op het programma.

Speelschema

Dinsdag 11 augustus 2015 19:00 Smitshoek Capelle
19:30 ASWH SC Feyenoord
Zaterdag 15 augustus 2014 12:30 Capelle ASWH
14:30 Smitshoek SC Feyenoord

Capelle is al een aantal jaren een stabiele topklasser. Ook afgelopen seizoen presteerde de formatie van trainer Ton van Bremen op het hoogste amateurpodium met een positie in de middenmoot weer prima. Het favoriete Capelle wist tot dusver geen enkele maal beslag te leggen op de winst in het ZPress Media Group toernooi.

ASWH, winnaar van de eerste twee edities van het ZPRESS Media Group toernooi, ontbrak op het toernooi in 2014. De formatie van coach Michel Langerak (later in het seizoen 2014 – 2015 op non-actief gesteld) won op zaterdag 16 augustus 2014 na de strijd met algeheel amateurkampioen Spakenburg de Supercup voor amateurteams. Succestrainer Jack van den Berg (ex BVV Barendrecht) moet komend seizoen een lang gekoesterde wens van ASWH (toetreding tot het hoogste amateurpodium) in vervulling brengen.

SC Feyenoord neemt voor de eerste maal deel aan het toernooi. De Rotterdammers maakten twee jaar geleden vanuit de Hoofdklasse zondag een overstap naar het zaterdagvoetbal. Onder leiding van technisch manager Hans Maus (ex-trainer van vv Smitshoek) is een traject uitgestippeld dat binnen een aantal jaar moet leiden naar een entree op het hoogste niveau van het zaterdagvoetbal. SC Feyenoord ligt op koers. Twee kampioenschappen op rij brachten het team in het seizoen 2015 – 2016 op twee-klasse niveau. Volgend seizoen moet onder leiding van de nieuwe trainer Cesco Agterberg (ex Excelsior Maassluis) de volgende stap worden gezet.

De editie 2014 kende vorig jaar een verrassende ontknoping. Smitshoek won de ‘finalewedstrijd’ op het eigen ZPRESS Media Group toernooi tegen topklasser Capelle met 3-2. Een overwinning waarop gelet op de uitstekende eerste helft van het team van trainer Raymond Frehe (rust 2-0) niets viel af te dingen. Team Eritrea werd de lachende derde. Na de eerdere deling (2-2) tegen gastheer Smitshoek, won het voormalige nationale team van Eritrea met 3-0 van zondag hoofdklasser Dongen. Voldoende om er op basis van een beter doelsaldo -vóór Smitshoek- met de wisselbeker en de cheque van hoofdsponsor ZPRESS Media Group vandoor te gaan.

Update 15 augustus

« | »