Leon van Noort (VVD)

BARENDRECHT – De opvolger van VVD-wethouder Jeroen Gebben is bekend: Leon van Noort. De VVD heeft hem voorgedragen na een intern proces. Leon van Noort (1974) is op dit moment werkzaam als Service Delivery Manager bij Connexys. De laatste 5 jaar was hij Fractievoorzitter voor de VVD in Lansingerland.

Van Noort over zijn benoeming: “Ik ben erg verheugd en blij met de unanieme voordracht van de VVD fractie. Ik kijk uit naar een goede samenwerking met de andere coalitiepartijen (EVB en D66), de burgemeester en de rest van de raad in Barendrecht. Barendrecht is in mijn ogen erg vergelijkbaar met mijn huidige gemeente Lansingerland, ook een gemeente met veel kansen en mooie voorzieningen. Ik hoop dan ook vanuit het college, namens de VVD, samen met en voor de inwoners verder te kunnen werken en bouwen aan het mooie Barendrecht.

De VVD in Barendrecht kijkt met tevredenheid naar de wijze waarop er een vervanger is gevonden voor het, voor de VVD fractie, onverwachte vertrek van Jeroen Gebben.

Wethouderswissel tijdens raadsvergadering

Op dinsdagavond 15 september wordt Van Noort beëdigd als wethouder. Op dezelfde avond treedt de huidige VVD wethouder Jeroen Gebben af als wethouder. Hij wordt vanaf die datum Voorzitter van het College van bestuur van de Edudelta Onderwijsgroep.

VVD

Leon van Noort is tevens bestuurslid in het landelijk platform Fractievoorzitters VVD: “Hierdoor is het makkelijker om zaken die onze gemeentegrenzen overschrijden aan te kaarten binnen de provincie en tweede kamer. Een breed netwerk binnen een landelijke partij helpt daarbij enorm.

De VVD-er heeft zich in Lansingerland met zijn partij de afgelopen tijd ingezet voor o.a. een openbaar subsidieregister, een financieel herstelplan voor de gemeente en de invoering van de zondagopenstelling.

Portefeuille

Jeroen Gebben heeft tot zijn vertrek de volgende onderwerpen in zijn portefeuille: Onderwijs en –huisvesting, volwasseneducatie, jeugd & jongeren, jeugdzorg, kinderopvang, verkeer & vervoer, vastgoed & accommodaties, rioolbeheer, watermanagement en evenementen vallen onder zijn verantwoordelijkheid. Tevens is hij verantwoordelijk voor de projecten LOC, Jongerencentrum, programma Samenwerking Onderwijs & Bedrijfsleven en MFA Kruidentuin.

Geloofsbrieven

Burgemeester Van Belzen en de commissie van onderzoek van de geloofsbrieven hebben voorafgaand aan de benoeming en installatie van de kandidaat wethouder onderzoek gedaan om de kwaliteit van het openbaar bestuur te kunnen waarborgen. Van Noort gaat onderdeel uitmaken van de coalitie van EVB, VVD en D66.

De commissie van onderzoek van de geloofsbrieven is speciaal hiervoor samengesteld en bestaat uit Klaas Orsel (EVB), Peter Luijendijk (CDA) en Bert Arnold (D66). Tijdens de raadsvergadering van 15 september wordt Leon van Noort officieel voorgedragen. Dan zullen alle fracties hun bevindingen betrekken bij hun besluitvorming over de benoeming van de kandidaat wethouder.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Politiek« | »