Jeroen Gebben

BARENDRECHT – Wethouder Jeroen Gebben (VVD) wordt per 15 september de nieuwe Voorzitter van het College van Bestuur van de Edudelta Onderwijsgroep. Vanaf dat moment legt hij zijn functie als wethouder neer. Gebben was vier jaar gemeenteraadslid voor de VVD en daarna vijfenhalf jaar wethouder.

In de huidige coalitie is hij wethouder onderwijs, kinderopvang, jeugd en jeugdzorg. Bovendien is hij actief in diverse landelijke overlegorganen, waaronder de VNG commissie Onderwijs, Cultuur en Sport en de VNG commissie Jeugdzorg.

Bevlogen wethouder

Burgemeester Jan van Belzen zegt in een eerste reactie: “Dit is een geweldige kans voor Jeroen. Zijn hart ligt bij de jeugd, en daar kan hij in zijn nieuwe functie nog meer op inzetten. Ik zal zijn bevlogenheid, strategische visie en collegialiteit zeer missen. Ik wens hem alle succes bij Edudelta!” Over zijn opvolger is op dit moment nog niets bekend gemaakt.

Jeroen Gebben

Jeroen zegt zelf het volgende over zijn politieke periode in Barendrecht: “Ik kijk met veel voldoening terug op de afgelopen jaren en de kansen en het vertrouwen wat ik daarin van de VVD gekregen heb. Met veel plezier heb ik mij altijd ingezet om het beste voor Barendrecht te bereiken. Er zijn veel resultaten geboekt en ik ben er trots op dat ik van de diverse teams onderdeel heb mogen uitmaken. Na ruim 9 jaar deed zich de geweldige kans voor, om mij voor één van mijn passies, nl. het onderwijs in te mogen zetten. Ik ben er dan ook trots op om de nieuwe leider van deze onderwijsgroep te worden.

Edudelta College

Jeroen Gebben zal per 15 september 2015 aantreden als voorzitter van het College van Bestuur. Hij volgt hiermee Koos Samsom op, die deze positie ad interim vervulde. De Raad van Toezicht is zeer verheugd met de benoeming van Jeroen Gebben en is er van overtuigd in hem een uitstekend bestuurder voor Edudelta Onderwijsgroep te hebben gevonden.

Edudelta bevindt zich in een groot voedingsgebied, waarin een diversiteit aan ontwikkelingen speelt. Als nieuwe voorzitter zal hij als verbinder en bruggenbouwer koers geven aan de Edudelta Onderwijsgroep vanuit een breed gedragen strategische visie met verschillende maatschappelijke en onderwijskundige uitdagingen. Edudelta wil zich de komende periode verder profileren en zich actief inzetten om te komen tot samenwerking met partners om daarmee het aanbod van groen onderwijs te waarborgen.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Politiek« | »