Stichting Samenwerking Onderwijs– Bedrijfsleven opgericht

BARENDRECHT – Vandaag (Donderdag 22 januari 2015) is de Stichting Onderwijs-Bedrijfsleven Barendrecht opgericht door onderwijs, bedrijfsleven en de gemeente. Met de oprichting van de stichting is een platform ontstaan waar in de driehoek onderwijs, overheid en ondernemers gericht wordt samengewerkt aan het verbeteren van de aansluiting tussen onderwijs en de arbeidsmarkt. Het gaat onder meer om stage- en leerplekken, het aansluiten van de opleidingen op de beroepspraktijk, maar ook om het betrekken van het bedrijfsleven bij het Lokaal Opleidingscentrum en de vorming van een beroepscampus aan de Dierensteinweg.

Er gaat een intermediair voor de stichting aan de slag om de doelstellingen te bereiken.

Betere aansluiting

Een betere aansluiting van het onderwijs op de arbeidsmarkt is goed voor bedrijven en de werkgelegenheid in Barendrecht. Dit biedt kansen voor scholieren en ondernemers. Ondernemers kunnen zich aansluiten bij de stichting.

Bestuur Stichting

Het Bestuur van de stichting wordt gevormd door de heer Kraaijeveld (GKB Groep), de heer Van Hellemond (VBO Fresh World), mevrouw Van Nugteren (voorzitter, Secretarion), de heer Gebben (gemeente Barendrecht), de heer Barendregt (Edudelta Onderwijsgroep) en de heer De Haan (Onderwijsgroep Zuid-Hollandse Waarden).Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »