Update nieuwbouw LOC aan de Dierensteinweg in Barendrecht

BARENDRECHT – Aan de Dierensteinweg wordt hard gewerkt aan de nieuwbouw van het Lokaal Opleidingen Centrum (LOC). Projectleider Babet Monsma: “Op dit moment wordt het gebouw wind- en waterdicht gemaakt om ook met de binnenafwerking te kunnen starten. Inmiddels is vanaf de Dierensteinweg duidelijk te zien wat de omvang van het gebouw is.

Het ronde deel (de school) is 4 lagen hoog, ook de omvang van de NOC*NSF sporthal is nu duidelijk zichtbaar. Naar verwachting wordt de nieuwbouw voor de zomervakantie van 2015 opgeleverd zodat de scholen er voor de start van het nieuwe schooljaar 2015/2016 in kunnen trekken.

3 scholen onder 1 dak

In het nieuwe gebouw worden de Focus Beroepsacademie (VMBO), het Albeda College en het Da Vinci College (beide MBO) gehuisvest. Ook komt er een NOC*NSF sporthal. Er komen ongeveer 10.800 ‘vierkante onderwijsmeters’ voor het VMBO en ongeveer 900 m2 voor het MBO en de sporthal. Om een zo prettig mogelijk leerklimaat te realiseren in het LOC, worden extra maatregelen genomen die zorgen voor een goede luchtkwaliteit. Ook wordt het nieuwe gebouw energiezuinig en waterbesparend.

Zie ook (foto’s): Hoogste punt LOC bereikt: Een kijkje op de bouwplaats

Korfbalvereniging Vitesse

Buiten schooltijden zal de sporthal gebruikt worden door korfbalvereniging Vitesse. Op 2 april 2014 is de intentieovereenkomst getekend door de korfbalvereniging, de schoolbesturen en de gemeente voor het gebruik van de sporthal en het gezamenlijke gebruik van de aula en de kantine. Door deze samenwerking worden de mogelijkheden van het gebouw optimaal benut.

Parkeerplaatsen

Door de komst van het LOC ontstaat ook behoefte aan meer parkeergelegenheid in de nabije omgeving. Monsma: “De parkeerplaatsen aan de overkant van de Dierensteinweg, bij de schietvereniging, worden voor de oplevering van de nieuwbouw gerealiseerd en ook de parkeerplaatsen bij sportpark De Bongerd worden voor die tijd geoptimaliseerd.

Beroepscampus

Wethouder Gebben: “Voor het bedrijfsleven wordt de Beroepscampus een geweldige plek om nieuwe medewerkers te vinden. In de avonduren is het LOC beschikbaar voor maatschappelijke organisaties en cursussen. De beroepscampus biedt dus fantastische kansen voor leerlingen, het bedrijfsleven en Barendrecht.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »