Middeldijkerplein, Carnisselande, Barendrecht

BARENDRECHT – Een mooi moment in Barendrecht: in Bibliotheek Carnisselande wordt op dinsdag 8 september een Taalpunt geopend. Wethouder Jeroen Gebben verricht om 15:00 uur de officiële opening, waarna er tot 17:00 uur allerlei leuke taalactiviteiten zijn. Iedereen is van harte welkom!

Bij het Taalpunt in Bibliotheek Carnisselande kunnen volwassenen terecht met hun vragen over (leren) lezen en schrijven. Een getrainde taalvrijwilliger staat voor hen klaar, om samen te zoeken naar een aanbod op maat. Denk hierbij aan een cursus, of een plek in één van de taaloefengroepen in Barendrecht. Het Taalpunt is er ook voor taalhuiswerkvragen, en er zijn regelmatig laagdrempelige taalactiviteiten voor volwassenen. Na de officiële opening zijn er allerlei taalactiviteiten in de Bibliotheek. Denk aan interactief voorlezen, kruiswoordpuzzels oplossen, en een voorleesbingo. Kom gezellig langs!

Zie ook: Week van de Alfabetisering: Muziek- en voorleesmiddag voor kinderen

Taalvrijwilligers gezocht

Behalve in Barendrecht zijn er nog meer Taalpunten in de regio. Hiervoor is de Bibliotheek altijd op zoek naar nieuwe taalvrijwilligers. In slechts 2-4 uur per week kan zo’n vrijwilliger een belangrijk verschil maken in het leven van mensen die lezen en schrijven moeilijk vinden. Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie en het aanmelden terecht op debibliotheekaanzet.nl.

Week van de Alfabetisering

Deze opening is georganiseerd in samenwerking met Gilde Barendrecht en vindt plaats in het kader van de Week van de Alfabetisering. Van 7 t/m 13 september organiseert de bibliotheek samen met hun taalpartners activiteiten die het (leren) lezen leuker en makkelijker maken. Denk bijvoorbeeld aan een Voorleesbingo, of een workshop Voorlezen met digitale prentenboeken.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »