BARENDRECHT – Dit jaar organiseerden de Harmonievereniging Barendrecht, Dorpskerk en gemeente voor de tiende keer een gedichtenwedstrijd met het thema ‘Vrijheid’. De jury koos veertien gedichten uit die op 5 mei werden voorgedragen voor het publiek in de Dorpskerk. Burgemeester van Belzen verzorgde de prijsuitreiking.

Winnaars waren: Tom, leerling van CBS De Hoeksteen (acht tot en met twaalf jaar), Anouk van Egmond (dertien tot en met achttien jaar) en Dirk Mout (volwassenen).

Winnaars acht tot en met twaalf jaar

Tom schreef het gedicht ‘Voor mijn overgrootopa’. Er waren twee winnaars van de tweede prijs: Guillermo met ‘Vergeet’ en Beu Okkes met ‘Voor ons allemaal is de wereld een begin en een eind’. De derde prijs ging naar Damien met ‘Vrijheid’. Er waren eervolle vermeldingen voor Kamilla met ‘Vergeet je verdriet niet’en Indey Onnink met ‘We waren bezet door Duitsland’. De aanmoedigingsprijs ging naar Jayden voor zijn gedicht ‘Vrijheid = fijn’.

Winnaars dertien tot en met achttien jaar

Anouk van Egmond won met ‘Zwart- wit’. Tweede werd Sahar Zafraoui met ‘Vrijheid voor iedereen’. De derde prijs was voor Simone van Mill met ‘5 mei, 70 jaar vrij’.

Winnaars volwassenen

Dirk Mout gaf zijn gedicht de naam ‘Titel naar keuze… Omdat hij’. Tweede werd B. de Groot met het autobiografische gedicht ‘Sprong in de vrijheid’. De auteur sprong in 1944 uit een trein die hem naar Hamburg had moeten brengen. De derde prijs werd gedeeld door Nacar Gul met ‘Oorlog’ en Chantal Roodsant met ‘Ik ben vrij!’Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »