BARENDRECHT – Zoals ieder jaar herdenken we op 4 mei de vele slachtoffers van oorlogen en op 5 mei vieren we de vrijheid. Vrijheid is immers een kostbaar iets. Daarom organiseert Harmonievereniging Barendrecht sinds 1997 samen met de gemeente Barendrecht en de Dorpskerk een gedichtenwedstrijd voor álle Barendrechters van 8 tot en met  80 jaar. Er zijn 3 categorieën: 8 tot en met 12 jaar, 13 tot en met 18 jaar en ouder dan 18 jaar.

Zie ook: “Wipeout zone” stormbaan op het gemeentehuisplein

Vrijheid

De gedichten hebben als thema: ‘Vrijheid’. Dit jaar herdenken we dat we 70 jaar geleden bevrijd werden. Weten wij eigenlijk nog hoe een leven zonder vrijheid is? Wat heeft 70 jaar vrijheid ons gebracht? Hoe beleven we die vrijheid? Denk hier eens over na en schrijf een gedicht (of rap) en stuur dat vóór 30 maart, liefst per e-mail, naar: vrijheid@gedichten5mei.nl óf naar Gedichtenwedstrijd 5 mei, p/a Trompstraat 13, 2992 BP Barendrecht. Zet er naam, adres, telefoonnummer, e-mailadres en leeftijd bij.

In alle categorieën worden de genomineerden (met uiteraard al hun aanhang) uitgenodigd om op 5 mei in de Dorpskerk hun gedicht voor te dragen. Daarom is het belangrijk dat je bereikbaar bent! Geef dus een e-mailadres op en liefst ook een (06)telefoonnummer.

Vier 5 mei organiseert op die dag een groot feest voor het hele dorp. Onderdeel daarvan is een programma met zang en muziek in de Dorpskerk, van 13.30 tot 16.30 uur. De prijswinnaars gaan daarna direct door naar het Binnenhof, waar op het podium de prijzen zullen worden uitgereikt.

Busreis

De reis naar voormalige concentratiekampen die in het paasweekeinde wordt gehouden, gaat definitief door. Er zijn voldoende aanmeldingen, maar er is nog plaats voor extra deelnemers.

De werkgroep ‘Vier 5 mei’ en stichting Stedenband Barendrecht-Oost Europa organiseren de vierdaagse reis naar de voormalige concentratiekampen Buchenwald en Theresienstadt. De reis vindt plaats van vrijdag 3 tot en met maandag 6 april.  Alle hotelovernachtingen, rondleidingen, één lunch en tweemaal een avonddiner zitten in de prijs (249 euro). De minimum leeftijd is 12 jaar.  Voor informatie en boeking: kijk op www.vier5mei.com of bel ‘s avonds 06-41488663.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »