Bouwen van 3D printer nieuwe uitdaging voor Draaimolen en Zeppelin in Barendrecht

BARENDRECHT – OBS De Draaimolen en OBS De Zeppelin staan voor een stevige uitdaging; de komende maanden gaan de leerlingen van deze scholen een echte 3D printer bouwen.

Rolf en 3Dkanjers leveren het bouwpakket en hebben samen met de basisscholen een plan van aanpak opgesteld. Hierin is naast de bouw van de 3D printer ook aandacht voor de leerdoelen die via dit project gerealiseerd gaan worden. Na een goede instructie en opleiding gaan de leerlingen samen met begeleiders en leerkrachten aan de slag.

3D Printen

Dit project is voor alle partijen en leerzaam project. Voor de leerlingen, omdat het bouwen van een 3D printer nieuw is en een beroep doet op hun technisch en ruimtelijk inzicht. Ze moeten daarnaast ook goed met elkaar kunnen samenwerken. Gezien het feit dat de handleiding Engelstalig is, wordt er dus ook een beroep gedaan op hun Engelse taalvaardigheid. De 3D printer zal in alle groepen vakoverstijgend worden ingezet.

Samenwerken

Dit programma zal uiteindelijk over andere scholen van stichting openbaar onderwijs 3Primair worden uitgerold. Dit houdt in dat, naast Barendrecht, ook in de gemeenten Ridderkerk en Zwijndrecht openbare scholen met dit programma aan de slag gaan om zo de kinderen nog beter voor te bereiden op het voortgezet onderwijs en de snel veranderende maatschappij. Bij het project zoeken we de samenwerking op met het Dalton Technasium en Focus ICT studenten, zij zullen ons bij het project ondersteunen.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Onderwijs« | »