Vwo-ers Calvijn actief op Erasmus Universiteit (Rotterdam)

BARENDRECHT – Afgelopen woensdag bezochten veertien atheneumplusleerlingen van Calvijn Groene Hart de Erasmus Universiteit Rotterdam. De komende tien weken zullen zij in het kader van het Erasmus Junior College deelnemen aan het Erasmus Science Programme ‘De grote stad’.

Grote stad

Dit programma is opgezet om wetenschap voor de onderbouw van het vwo toegankelijker te maken. Het verrijkingsproject bestaat uit een traject van tien weken waarin de universiteit de leerlingen uitdaagt zelf onderzoek te doen naar de verschillende ontwikkelingen in een grote stad. Deelname aan het programma is voor de leerlingen een unieke kans om een start te maken met hun academische vorming. Zij krijgen de mogelijkheid zich (intellectueel) te profileren, hun denkwereld te vergroten en perspectief te verbreden.

Begeleiding

De komende twee maanden ontvangen de leerlingen wekelijks begeleiding van een tutorstudent van de universiteit en een docent van Calvijn Groene Hart om de onderzoeklscyclus zo rendementvol mogelijk te laten verlopen. In mei zullen de leerlingen die de beste werkstukken hebben verzorgd een presentatie geven op de Erasmus Universiteit aan wetenschappers, docenten en andere belangstellenden.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Onderwijs« | »