BARENDRECHT – De werkgroep ‘Vier 5 mei’ en stichting Stedenband Barendrecht-Oost Europa organiseren een vierdaagse reis naar de voormalige concentratiekampen Buchenwald en Theresienstadt. De reis vindt plaats in het paasweekeinde, van vrijdag 3 tot en met maandag 6 april. “Wie de ogen sluit voor het verleden, is blind voor de toekomst”, zo motiveren de organisatoren hun initiatief.

Vrijheid

Buchenwald ligt in Duitsland, Theresienstadt ligt in de Tsjechische Republiek. De organisatoren vinden het belangrijk dat Barendrechters een bezoek brengen aan de kampen. “We leven al weer 70 jaar in vrijheid. Maar nog altijd is het belangrijk om te weten wat die vrijheid waard is”, stellen ze. “Vrijheid is niet vanzelfsprekend. Er zijn nog heel veel landen waar vrijheid ontbreekt. Een bezoek aan een concentratiekamp is een confrontatie met extreme onvrijheid. En met de verschrikkelijke gevolgen daarvan. De kampen die we bezoeken hebben hun eigen verhaal. Een verhaal dat u in uw hart raakt en zal doen beseffen dat dit nooit meer mag gebeuren.

Voor Barendrechters die de kampen wel eens wilden bezoeken, maar tot nu toe niet in de gelegenheid waren, is de busreis een mooie gelegenheid.

Louny

Op vrijdag wordt Buchenwald bezocht en op maandag Theresienstadt. “Indrukwekkend wordt het zeker, daarom staat er tussendoor ook ontspanning op het programma. Zaterdag wordt Louny in Tsjechië aangedaan. Een stad waar Barendrecht al 25 jaar een stedenband mee heeft. En zondag bezoeken we de prachtige stad Praag”, aldus de organisatoren.

Deelnemen

De reis wordt uitgevoerd door Tsjecho reizen. Alle hotelovernachtingen, rondleidingen, één lunch en tweemaal een avonddiner zitten in de prijs (249 euro). De minimum leeftijd is 12 jaar.  Er wordt uitgegaan van tenminste 40 deelnemers. Eind februari sluit de inschrijving.

Voor informatie en boeking: kijk op vier5mei.com of bel ‘s avonds 06-41488663

« | »