Ook in het 25e jaar een bezoek vanuit Barendrecht aan Louny

BARENDRECHT – In het hemelvaartweekend brengt een groep van 17 Barendrechters een bezoek aan het Tsjechische Louny. Tijdens het bezoek zal een tentoonstelling van Barendrechtse kunstenaars geopend worden. Burgemeester van Belzen en wethouder Gebben nemen ook deel aan het bezoek.

De stedenband bestaat dit jaar 25 jaar. Mensen van het eerste uur maken deel uit van de groep uit Barendrecht die Louny bezoekt. Sommigen komen na 20 tot 25 jaar weer terug. Het jaarthema is: “Wat veranderde in 25 jaar”. In Louny wordt het thema tijdens een wandeling en een gesprek tussen Tsjechen en Barendrechters over alle veranderingen vorm gegeven. Tijdens het bezoek organiseert de bibliotheek van Louny een presentatie over Nederland en Barendrecht.

Burgemeesters en onderwijs

Burgemeester van Belzen en wethouder Gebben hebben een gesprek met de burgemeester van Louny dhr. Šabata en bezoeken o.a. de scholen die een samenwerkingsproject met twee Barendrechtse scholen voor voortgezet onderwijs hebben. Calvijn Groene Hart werkt samen met het gymnasium van Louny en het Dalton lyceum doet een project met de Handelsschool generaal F. Fajtla. Leerlingen van beide scholen en hun docenten bezoeken elkaar. In juni gaat het Dalton Lyceum naar Louny en in september komt het gymnasium van Louny naar Barendrecht (Calvijn Groene Hart).

Barendrechtse kunst in Louny

Op vrijdag 15 mei wordt in het theater van Louny de tentoonstelling van een viertal Barendrechts kunstenaars geopend. Aan de tentoonstelling werken mee: Ans de Bruin (zijdeschilderen en acryl) , Aad van der Munnik (tekenen, aquarel en olieverf), Fleur Kooiman (fotografie) en Annemiek den Boer (tekenen en schilderen).Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »