Bevrijdingsdag: Wipe-out op het gemeentehuisplein in Barendrecht

BARENDRECHT – [Foto’s + Video] Ondanks dat een deel van het Bevrijdingsdag programma is afgelast zijn er een heleboel dingen ook wél doorgegaan. Waaronder de Vijfkamp (wipe-out) op het gemeentehuisplein. Bekijk hier de video vanaf de kant en hier de actioncam video.

Zie ook: Muziekoptocht met bevrijdingsvuur naar het gemeentehuisplein

Wipe-out!

‘s Ochtends werden de activiteiten onder een stralend zonnetje opgebouwd. De stormbaan onderdelen werden opgeblazen en werden gevuld met ruim 30.000 liter water. Rond kwart over twaalf ging hiervoor de eerste ronde van start. Even na half één werd het programma echter stilgelegd vanwege komend onweer. De onderdelen werden uit voorzorg voor zover mogelijk afgebouwd.

De Big Band die klaar zat op het grote podium heeft de instrumenten daar weg moeten halen. Vanwege het uitgelopen programma kon hun optreden helaas niet doorgaan.

Actie

Om kwart voor twee werden de stormbaan onderdelen weer in gereedheid gebracht. Op die manier kon er om twee uur weer verder worden gespeeld met een verkort programma. Het was nog even fris, maar de teams stonden alweer klaar om aan de slag te gaan. Wat volgde was een uur lang actief zijn, bewegen, nat worden en doorzetten. Ondanks de ingekorte tijd moesten de teams het per onderdeel 9 minuten uithouden. Dit bleek vaak lastiger dan het leek. De foto’s spreken voor zich.

Afgelast

Na ruim een uur spelen werden alle activiteiten op het gemeentehuisplein echter afgelast. De organisatie heeft uit veiligheidsoverwegingen deze beslissing moeten maken. Wel werd er direct aangegeven dat er zal worden gekeken naar een andere oplossing. De markt in de Dorpsstraat werd op dat moment eveneens stilgelegd en afgebouwd. In plaats van op het gemeentehuisplein werd de prijsuitreiking van de gedichtenwedstrijd in de Dorpskerk gehouden.

BarendrechtNU Actioncam

Het was tot enkele dagen geleden slechts een leuk idee, maar met dank aan enkele deelnemers is het nu ook (ondanks de korte speeltijd) gelukt om een videootje te maken vanaf de stormbaan zelf. Bedankt Michelle Kramer (Big Red Balls), Mark Fierinck (‘Natte voeten!’) en Sabine van der Ham (Tobbedansen).

Muziekoptocht met bevrijdingsvuur
Video: JordiFun, BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »