Met de trein tijdens open dagen van de Maasoever Spoorweg in Barendrecht (Oude Maas)

BARENDRECHT – [Foto’s] Bij de Maasoever Spoorweg is het vandaag (Zaterdag 2 mei 2015) en morgen (Zondag 3 mei 2015) open dag. Naast een ritje met één van de treinen op schaal (€1 per rit) kon er een kijkje worden genomen in het depot. Leuk voor kinderen, maar ook voor de volwassen kinderen: “Dit is echt een geweldige plek, oma“, terwijl dit jongetje met open mond naar een grote op afstand bestuurbare vrachtwagen stond te kijken.

Morgen is de tweede open dag ( 10:00 en 17:00) van de Maasoever Spoorweg.

Depot

In dit depot staan tientallen treinen en treinstellen opgesteld. Eén voor één werden de stoom, elektrische en dieseltreinen klaargestoomd om de baan op te gaan. Via de draaischijf in het depot konden de locomotieven het spoor op. Om de boel in goede banen te leiden moesten de machinisten op het groene licht wachten om de modelbaan op te gaan.

Tringelingeling

Waar de wielrenners in Frankrijk nog wel eens willen doorrijden voor sluitende spoorbomen, bleven de amateur wielrenners in Barendrecht gelukkig netjes wachten tot de modeltrein het fietspad over was gestoken. In de middag reden er veel treinen tegelijk over het spoor waardoor de spoorovergangen aan de lopende band wandelaars en fietsers waarschuwden met licht en geluidssignalen.
Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »