Werkplek van Barendrechtse schrijver aan de Tjalk getroffen door brand: "Zonder hulp van buren sliepen we nu in de caravan"

BARENDRECHT – Vorige week maandag rukte de brandweer met spoed uit voor een woningbrand aan de Tjalk. Op zolder was brand ontstaan terwijl de bewoners niet thuis waren.

Het ging hier om de woning van de Barendrechtse schrijver John Brosens, die vandaag (Woensdag 1 augustus 2018) heeft gereageerd op de brand die zijn leven had kunnen veranderen: “Mijn werkplek is er niet meer.

Elektrische nietmachine

Terwijl John Brosens de woning net had verlaten om naar een verjaardag te gaan, ontstond de brand: “De Rapid elektrische nietmachine (foto; links bovenin) stond in de volle zon en de plastic behuizing raakte oververhit. Kortsluiting door de tropische temperatuur! De vensterbank vloog in brand en in no time trokken er door de geopende ramen zwarte wolken naar buiten. Wij waren net de deur uit, op weg naar een verjaardag.

Buren hoorden de rookmelder afgaan en zijn de brand gaan blussen: “De rookmelder ging tekeer en alarmeerde de buren. Die belden 112 en – we hebben elkaars sleutel – gingen naar boven. Ze doofden de vlammen met een bak water zodat de brandweer (die snel met 2 wagens ter plaatse was) zich kon beperken tot een versnelde afvoer van de rook.

Het betreffende elektrische apparaat en een schaalmodel van de Titanic in de vensterbank liepen brandschade op. Een nieuw manuscript van de schrijver is bewaard gebleven en niet getroffen door de brand: het document was net afgeleverd en stond tevens digitaal opgeslagen.

Goed afgelopen

John vervolgt: “Het liep dus goed af – het had zo veel erger kunnen zijn. Alles is beroet. Een gespecialiseerd bedrijf heeft de zolder leeggehaald, alle spullen ingepakt en afgevoerd, ook mijn iMac, de printer en de dozen vol research voor boeken. Over een tijdje komt de hele partij roet- en stankvrij terug. De zolder is nu kaal. (…) We hebben de buren passend bedankt. Zonder hun hulp sliepen we nu in de caravan.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »