Buren ontdekken woningbrand aan de Tjalk

BARENDRECHT – [Foto’s] De brandweer is vanavond (Maandag 23 juli 2018) rond zeven uur gealarmeerd voor een woningbrand aan de Tjalk. Buren maakten melding van rook vanuit de zolderkamer van de woning waarna meerdere brandweervoertuigen en de politie met spoed ter plaatse kwamen.

In de woning bleek op zolder een kleine brand te zijn ontstaan in/bij een elektrisch apparaat. De brand was snel onder controle. De brandweer heeft de woning geventileerd, hierbij kwam nog een kleine hoeveelheid rook uit de woning.

Update: Werkplek van Barendrechtse schrijver aan de Tjalk getroffen door brand: “Zonder hulp van buren sliepen we nu in de caravan”

De bewoners waren op het moment van de brand niet thuis. Stichting Salvage is direct ingeschakeld om de bewoners te ondersteunen bij de afhandeling van de schade.

Buurtbewoners boden de brandweerlieden direct na de inzet iets te drinken aan, met deze hoge (buiten)temperaturen hebben zij het behoorlijk zwaar in hun (vuur)beschermende kleding. Dit werd zeer gewaardeerd door de vrijwilligers van brandweer Barendrecht: “Dank aan de buurtbewoners voor het drinken👍👍top👍

« | »