Ouder echtpaar slaat over de kop bij dubbele aanrijding kruispunt Dierensteinweg

BARENDRECHT – [Foto’s] Om kwart voor twaalf vanochtend (Woensdag 25 juli 2018) werden de hulpdiensten met spoed gealarmeerd voor een ongeval op de Dierensteinweg. De brandweer werd ter plaatse gevraagd om twee slachtoffers uit hun auto te helpen. Ook kwam een arts met de traumahelikopter naar het incident.

Het ongeval vond onderaan de afrit A15 plaats, op het verkeerskruispunt van de Dierensteinweg. De Dierensteinweg om Barendrecht in te rijden werd volledig afgesloten.

Dubbele aanrijding

Het oudere echtpaar kwam vanaf IJsselmonde naar Barendrecht gereden, zo vertelde de chauffeur van betrokken vrachtwagen aan BarendrechtNU. Hij was net opgetrokken vanaf het verkeerslicht bij de afrit, toen hij de personenauto op hem af zag komen. Vlak voordat dit gebeurde werd de personenauto midden op het kruispunt nog geraakt door een bestelbusje dat vanuit Barendrecht de oprit A15 op wilde rijden. De personenauto is daardoor gaan draaien en daarna op zijn kant tot stilstand gekomen tegen de vrachtwagen.

Beide inzittenden waren na het ongeval aanspreekbaar, zo vertelde de vrachtwagenchauffeur.

Open geknipt

De brandweer heeft het oudere echtpaar uit de auto moeten helpen. Beide personen hingen schuin in het voertuig in hun gordels. Het dak is van de auto geknipt om de personen er veilig uit te halen. De man en vrouw zijn in de ambulance gecontroleerd op letsel en overgebracht naar het ziekenhuis. Een kind die in het bestelbusje/taxibusje zat is ook kort ter controle in de ambulance geweest.

Politie en Verkeersregelaars Barendrecht hebben het verkeer zo goed als mogelijk om het ongeval heen geleid. Nadat een bergingsbedrijf de opengeknipte auto had afgevoerd kon de weg om kwart over één weer worden vrijgegeven.
Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »