Brandweer met spoed naar woning aan de Mahlerstraat: Geluk bij een ongeluk

BARENDRECHT – De brandweer is gisteravond (Donderdag 26 juli 2018) om negen uur met spoed gealarmeerd voor een melding aan de Mahlerstraat: In een woning ging de brand/koolmonoxide melder af.

Buren hoorden het apparaat piepen en namen poolshoogte. De bewoners van de betreffende woning bleken op dat moment niet thuis te zijn. Toen de buren door het raam keken en zagen dat een knop van het gasfornuis nog opengedraaid stond, werd direct de brandweer gebeld, zo vertelde de buurman aan BarendrechtNU.

Geluk bij een ongeluk

De combinatie van het piepende alarm en het openstaande gasfornuis zorgde ervoor dat de brandweer met spoed ter plaatse kwam. In de woning was ook nog een blaffende hond te horen. De brandweer is met een ladder door het raam op de eerste verdieping geklommen en heeft een onderzoek ingesteld. Hieruit bleek dat de brand/koolmonoxide op zolder in storing stond en daardoor piepte. Met de hond was alles in orde.

Voor het open gedraaide gasfornuis in de keuken was ook een verklaring, zo vertelden de buren: Het gasfornuis bleek nog daadwerkelijk aan te staan, maar wel met een vlammetje, waardoor er geen gas ‘weg lekte’. Het gas is door de brandweer afgezet.

« | »