Zuidpolderdag 2017

BARENDRECHT – Op vrijdag 24 augustus kan je weer van alles beleven in de Zuidpolder tijdens de vijfde editie van de Zuidpolderdag, een initiatief van de Buurtsportcoach en diverse partijen welke buitenspelen en sporten stimuleren.

Alle activiteiten zijn gratis en vinden plaats op en tussen het terrein van de Kleine Duiker en Theehuys Polderzicht. Uiteraard zijn de ouders, opa en oma’s ook van harte welkom om de kinderen een handje te helpen! Afsluitend is er voor kinderen vanaf 8 jaar een Zuidpolderrun.

Meedoen

De activiteiten vinden plaats van 13.00 tot 15.00 uur en zijn toegankelijk voor kinderen in de leeftijd van 6-16 jaar. Tussen 12.30 en 13.00 kunnen alle kinderen bij kinderboerderij de Kleine Duiker een gratis stempelkaart ophalen. Alleen met deze stempelkaart kan worden deelgenomen aan de activiteiten en kan je zelfs met een volle stempelkaart een mooie prijs winnen!

Activiteiten

Ook dit jaar zijn er weer een aantal leuke activiteiten georganiseerd. Zo kunnen kinderen kennis maken met de natuur, activiteiten als een kanotocht, proefjes met water en het ontdekken van natuurlijk leven. Naast spelletjes in de natuur is het ook mogelijk om samen met kinderdagopvang Kibeo te speuren naar een schat!

Omdat de Zuidpolderdag dit jaar haar jubileum viert is er uitgepakt met een grote stormbaan en kan natuurlijk de populaire Pannakooi van het Jongerenwerk Barendrecht niet ontbreken.

Zuidpolderrun

Sinds kort beschikt de Zuidpolder over een ‘natuurlijke’ stormbaan. Ter afsluiting van de Zuidpolderdag zal hier een sportieve Zuidpolderrun worden georganiseerd voor kinderen vanaf 8 jaar. Inschrijven voor de Zuidpolderrun kan bij de Buurtsportcoach op locatie. De Zuidpolderrun start rond 15.15 uur!

Muziek

De jeugd van Harmonievereniging Barendrecht zal ook spelen bij de jubileumeditie van de Zuidpolderdag. Een aantal leden van Kids Bizz zullen daar ook een gastoptreden geven. Niet alleen Harmonie- en KidsBizz jeugd is welkom maar er zullen ook een aantal workshops gegeven worden o.a. op boomwhackers waar iedereen gratis aan mee mag doen.

De locatie van het optreden is bij de Kleine Duiker. Tussen 14.00 en 16.00 uur zal er een variatie van zang en muziek te horen zijn.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »