Geschonken boom van scoutinggroep Beelaerts van Blokland terug op het gemeentehuisplein

BARENDRECHT – De geschonken boom van scoutinggroep Beelaerts van Blokland is weer terug op het (nieuwe) gemeentehuisplein. In 1988 schonk de scoutinggroep een boom aan de gemeente Barendrecht, deze stond tot oktober vorig jaar op het gemeentehuisplein. De boom werd toen gekapt, zonder dat de scouts hierover waren geinformeerd.

GroenLinks stelde vragen over de gang van zaken en wethouder Vermaat (centrumontwikkeling) liet toentertijd al weten dat de scouting op kosten van de gemeente een nieuwe boom mocht plaatsen.

Onthulling

Gisteren was het moment waarop de nieuwe boom en het bijbehorende bordje werden onthuld. Dit werd na de officiële opening van het gemeentehuisplein gedaan door burgemeester van Belzen, samen met leden van de scouting. Onderaan de nieuwe trap naar de Middenbaan staat de vervangende geschonken boom. Het betreft een rode paardenkastanje.

Lang leven

GroenLinks Barendrecht is tevreden met de oplossing: “De boom die 30 jaar geleden geplant was sneuvelde bij de werkzaamheden. De scouts wisten van niets. GroenLinks stelde over deze kwestie vragen aan het College. Het College beloofde een nieuwe boom. Die belofte is nu uitgevoerd. We wensen de boom een heel lang leven!

Bekijk hier het artikel over de opening van het gemeentehuisplein voor meer foto’s van de onthulling van het bordje bij de boom.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »