Archieffoto: BethelBazar 2016 bij de Bethelkerk, Barendrecht

BARENDRECHT – Dit jaar wordt de Bethel Bazar gehouden op vrijdag 25 en zaterdag 26 mei. De rommelmarkt op de parkeerplaats van de Bethelkerk is op vrijdagavond voor het eerste te bezoeken om 19:00 uur. Op zaterdag kunnen bezoekers tussen 10:00 en 15:00 uur over de bazar struinen.

Met de activiteiten, waaronder de rommelmarkt, wordt geld ingezameld voor diverse goede doelen. De doelen van 2018 zijn: Stichting Present Barendrecht, Stichting Priyanthi, Stichting welzijn kinderen Bal Anand en Stichting Kerk in Actie.

Programma Bethel Bazar 2018

Vrijdagavond 25 mei

  • 19.00 tot 21.00 uur Rommelmarkt, boeken, antiek en curiosa, plantjes, groenten en fruit, crea etc. Koffie, thee, limonade en gebak.
  • Vanaf 20.30 uur Rad van avontuur

Zaterdag 26 mei

  • 10.00 tot 15.00 uur Rommelmarkt, boeken, antiek en curiosa, plantjes, groenten en fruit, crea etc. Koffie, thee, limonade en gebak.
  • Speurtocht voor de kinderen.
  • 11.30 tot 13.30 uur Kun je lunchen met poffertjes, broodje knakworst
  • 15.00 tot 16.00 uur Dozen verkoop, dus je koopt een doos en die mag je helemaal vullen! geen gewone (losse) verkoop meer.
  • Vanaf 16.00 uur Is de Bazar gesloten en gaan de vrijwilligers opruimen.

Zaterdagavond 26 mei

  • 19.30 uur Zaal open
  • 20.00 tot 22.00 uur Rad van avontuur (met mooie prijzen!) Koffie, thee, limonade en gebak.
  • 22.30 uur Bekendmaking opbrengst Bazar.

Goede doelen 2018

Stichting present

Achter elke voordeur gaat wel eens iets mis. Maar achter sommige stapelen de problemen zich wel heel hoog op. De helpende handen van de vrijwilligers van Present kunnen dan het begin van verandering zijn. Present weet waar de inzet van deze vrijwilligers het hardst nodig is en regelt alle voorbereiding en nazorg. Present werkt met groepen die zich eenmalig inzetten voor een klus of voor ondersteuning bij een uitje met een doelgroep. Zo zijn we samen Present om plaatsgenoten een lichtpuntje te geven in donkere tijden.

Stichting Priyanthi

Stichting Priyanthi verleent directe kleinschalige hulpverlening aan de meest kansarme mensen in Sri Lanka. De hulp die de stichting geeft varieert van: het verstrekken van medicijnen, brillen, gehoorapparaten, schoolboeken voor de kinderen, de bouw van een huisje, bouw van toiletten, het verlenen van microkredieten. Hierdoor kunnen de mensen een eigen bedrijfje opstarten en een eigen inkomen verdienen.

Stichting welzijn kinderen Bal Anand

De zorgboerderij Umang is een stukje paradijs in het overvolle India. Jongeren met een beperking wonen er naar hun zin en vormen één grote familie met elkaar. Arme dorpsbewoners maken gebruik van het gezondheidscentrum. Umang zorgt voor de integratie met de plaatselijke bevolking.

Stichting Kerk in Actie: project Mencoldes in Colombia

In Colombia worden de mensen van het platteland van hun land verjaagd. Enerzijds door drugs kartels anderzijds door groot grondbezitters. De mensen vluchten naar de steden. In de overvolle steden zijn deze mensen niet welkom.

In Bogota is de stichting Mencoldes die naar deze mensen omziet. Naast de directe opvang geeft de stichting cursussen om de vluchtelingen in hun levensonderhoud te kunnen voorzien. Daarnaast weerbaarheids cursussen aan vrouwen en psychosociale hulp aan jongeren om hun trauma’s te verwerken.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »