Vernieuwde gemeentehuisplein met een druk op de knop officieel geopend

BARENDRECHT – [Foto’s] Vandaag (Zaterdag 12 mei 2018) vond het officiële openingsfeest plaats van het nieuwe gemeentehuisplein. Ruim 6 maanden lang werd er gewerkt aan het vernieuwen van het plein en het verleggen van de autoweg. Burgemeester van Belzen verrichtte vanmiddag (Zaterdag 12 mei 2018) met een druk op de knop de officiële opening.

Het podium stond onderaan de nieuwe trap naar de Middenbaan. Verspreid over de dag waren er drukkere en rustigere momenten tijdens de optredens, maar rond de officiële opening was het op zijn drukst.

Nieuwe plein

Burgemeester van Belzen tijdens zijn speech: “We staan hier op het nieuwe Binnenhof, de nieuwe entree naar de Middenbaan en Het Kruispunt. Daar wordt momenteel al veel gebruik van gemaakt, dat is fantastisch.  De trap en het nieuwe voorplein waar we nu staan zijn een mooi visitekaartje van het centrum en ons winkelgebied. (…) Ons plein is veel meer geworden dan een bouwwerk, het is een plein van ontmoeting. Het heeft een belangrijke plek in onze samenleving, we kunnen daar met elkaar feest vieren, net zoals vandaag, of met de kermis, of een ander evenement. En bij de opening van het Binnenhof hoort een mooi feest en dat gaan we ook vandaag (Zaterdag 12 mei 2018) met elkaar vieren.

Met een druk op de grote rode knop werd het plein officieel geopend. Direct hierna werd de (nieuwe) scoutingboom onthuld: jeugdleden van scoutinggroep Beelaerts van Blokland en burgemeester van Belzen onthulden het bordje bij de geschonken boom, een paardenkastanje.

Entertainment

Zowel voor als na de opening was er muziek en entertainment op en rond het plein. In de ochtend was dit vooral lokaal talent, ‘s middags was er o.a. een optreden van The Voice of Holland deelneemster Demi van Wijngaarden. Bezoekers van de Middenbaan werden een aantal keer verrast met een circusact met acrobaten en entertainers. Op het nieuwe gemeentehuisplein stond een kleine (ambachten)markt en waren er springkussens voor de kinderen.

Zie ook: Taartenbakwedstrijd in het centrum van Barendrecht met Heel Holland Bakt winnaar Rutger van den Broek
Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »