Deelnemers van Hemelvaart Motorrit met veel kabaal aangekomen op het Doormanplein

BARENDRECHT – [Foto’s + Video] Ruim 210 deelnemers van de Hemelvaart Motorrit kwamen vanmiddag (Donderdag 10 mei 2018) rond kwart over vijf weer aan in Barendrecht. Bij de Barendrechtseweg en het Doormanplein stonden mensen al ruim op tijd langs de route om de motorrijders welkom te heten. Tientallen mensen zwaaiden naar de stoet van ronkende motoren.

De rit ging vanochtend (Donderdag 10 mei 2018) om kwart over negen van start. Tijdens de tocht van 195 kilometer is er een aantal keer gestopt voor een hapje, drankje, tankbeurt of rustmoment. De eerste stop vanochtend (Donderdag 10 mei 2018) werd na een uur rijden gehouden in Oude Tonge, de lunch vond plaats in Scherpenisse bij Brasserie de Zeester en in de middag werd er nog een keer gestopt voor een ijsje in Oudenbosch.

Update: De motorrit heeft in totaal €6.600 opgehaald voor de goede doelen.

Doormanplein

Na een aantal jaren van afwezigheid konden de deelnemers dit jaar weer worden onthaald op het Doormanplein. Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht: “De Hemelvaart Motorrit eindigde in 2014 voor het laatst op het Doormanplein. In de tussenliggende jaren kon dat niet, onder meer door het parkeerverbod dat de gemeente afkondigde. De Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht is blij dat de motorrijders nu weer welkom zijn op het plein.

Samen met de organisatie van de motorrit zijn er vanuit Café den Pimpelaer de afgelopen tijd met succes inspanningen verricht om de gemeente toestemming te laten geven voor het onthaal (en parkeren) op het Doormanplein. De deelnemers zitten momenteel dan ook in de horecagelegenheid om gezellig na te praten onder het genot van een hapje en een drankje.

De opbrengst van de motorrit komt ten goede aan twee lokale goede doelen: Danceclub The Hit en Hospice de Reiziger. Op een later moment zullen deze goede doelen een cheque ontvangen van de motorrijders.

Video
Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »