Hemelvaart motorrit: 160 motoren op het Doormanplein in Barendrecht

BARENDRECHT – Deelnemers van de jaarlijkse Hemelvaart Motorrit, die hiermee geld ophalen voor lokale initiatieven, mogen dit jaar niet eindigen op het Doormanplein. In 2014 werden er op het Doormanplein nog 165 motoren onder grote belangstelling onthaald. Voor de 2016 editie stond dit ook op de planning.

De gemeente heeft echter een stokje gestoken voor de plannen van de organisatie om de motorrit ook dit jaar weer te laten eindigen op het Doormanplein bij de Pimpelaer. Dit is op zijn minst opvallend, omdat het autovrije plein juist (letterlijk) ruimte zou moeten gaan bieden aan meer activiteiten en evenementen (‘ontmoetingsplek’).

Hemelvaart Motorrit

De organisatie heeft zich neergelegd bij het besluit van de gemeente en lijkt zich te willen focussen op de rit zelf. De organisatie geeft aan dat de gemeente onder geen enkele voorwaarde een vergunning wilde geven om op of rond het Doormanplein te kunnen parkeren. Organisator Marcel Visser: “Er is besloten om net als vorig jaar weer te eindigen bij restaurant Lust op de Middenbaan. Jasper en Alex en hun team staan dit jaar weer klaar voor ons om een fantastische afsluiting van de motordag te verzorgen.

De gemeente heeft op vragen van BarendrechtNU laten weten dat de rit wel mag eindigen bij het Doormanplein, maar dat de motoren daar niet mogen worden geparkeerd. Vanaf 1 april geldt hier namelijk een parkeerverbod. Marcel Visser: “Het negeren van de orders van de gemeente en toch parkeren is geen optie omdat de Pimpelaer hierdoor problemen krijgt, en dat willen wij als organisatie niet.

De start vindt dit jaar rond 9:30 plaats bij Aksent aan de Bachlaan. De 216 deelnemers op 179 motoren komen vervolgens rond 17:00 uur weer terug in Barendrecht. Het eindpunt is restaurant Lust op de Middenbaan.

Naar Doormanplein wandelen

Op de vraag hoe het einde van de rit eruit zou moeten zien reageerde de gemeente Barendrecht als volgt: “De gemeente staat positief tegenover de jaarlijkse motorrit en draagt dit initiatief waarmee geld bijeen wordt gebracht voor Hospice De Reiziger en Danceclub The Hit een warm hart toe. Gezien het grote aantal deelnemers hebben wij aan de organisatie van de Hemelvaart Motorrit Barendrecht aangeboden dat de motoren geparkeerd kunnen worden op het Binnenhof en dat de gemeente hiervoor verkeersregelaars inzet. Het gemeentehuisplein ligt op slechts een aantal wandelminuten van het Doormanplein.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »