11 april: Maatschappelijke beursvloer BAR: Ruilhandel zonder geld

BARENDRECHT – Op maandag 11 april wordt voor de tweede keer de maatschappelijke beursvloer BAR georganiseerd. Doel van de Maatschappelijke Beursvloer is om contacten te leggen tussen ondernemers en maatschappelijke organisaties en matches tot stand te brengen.

De opzet van de beursvloer is eenvoudig: bedrijven en maatschappelijke organisaties vragen iets en bieden in ruil een tegenprestatie aan. Geld is daarbij taboe!

Beursvloer

De maatschappelijke beursvloer lijkt op een echte beurs. In 2 uur tijd worden alle matches gemaakt. Gericht op de eerder genoemde thema’s, is de ruimte verdeeld in hoeken.
Goed voorbereide afgevaardigden van inmiddels al 90 vrijwilligersorganisaties, bedrijven, fondsen, scholen (etc) treffen elkaar deze dag. De matches hebben betrekking op de volgende onderwerpen: Faciliteiten en materialen; Communicatie, PR en ICT; Menskracht, Klussen en activiteiten; Coaching, Training en onderzoek en Financieel, juridisch, administratief en technisch advies.

De partijen maken samen afspraken over wat zij voor elkaar kunnen betekenen en binnen welke termijn zij dit zullen doen. Wanneer een zogenoemde match tot stand is gekomen, wordt deze bekrachtigd.

Deelname

U bent van harte welkom om deel te nemen aan de BAR-Beursvloer (aanmelden) in het Van der Valk Ridderkerk. Reserveer 11 april 2016 van 16.00 – 18.00 uur in uw agenda en denk vast binnen de organisatie na op welke manier u wilt deelnemen aan de Maatschappelijke Beursvloer.

Tijdens de vorig editie van de beursvloer in 2015 werden er tussen de 105 deelnemers ruim 70 matches gemaakt met een geschatte waarde van €46.000.

Zie ook: Jongerenwerk KijkOpWelzijn als tegenprestatie met kookclub naar IKEA en Yulius ruilt met KijkopWelzijn Drukwerk

Foto: Beursvloer-BARBekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »