Bewoners Koraallaan willen groenhaag tegen verkeersoverlast onderdoorgang A29

BARENDRECHT – [Video] Afgelopen dinsdagavond mochten burgers inspreken op de plannen voor de openstelling onderdoorgang A29. Een groep bewoners van de Korraallaan verzocht de wethouder om een ‘groen geluidsscherm’ neer te zetten.

De bewoners hopen op deze manier de overlast te beperken wanneer het aantal verkeersbewegingen flink zal toenemen als de onderdoorgang A29 (Harmonielaan) wordt opengesteld. Het aantal verkeersbewegingen zal op dit deel van de Sweelincklaan volgens de berekening verdubbelen tot verdrievoudigen.

‘Groen geluidsscherm’

Willem, bewoner van de Koraallaan, spreekt in namens 27 gezinnen aan de Koraallaan: “Ik wil met het inspreken nu één grote wens van de bewoners uitlichten die vrij eenvoudig is te realiseren. (…) De bewoners van de Koraallaan ondervinden van alle Barendrechters verreweg de meeste hinder van de verdubbeling van het verkeer bij openstelling van de A29 bussluis. (…) De gemeente kan de 27 gezinnen tegemoet komen bij het wegnemen van het zicht op de 13.000 auto’s die per dag voorbij komen. Dit kan eenvoudig door het plaatsen van een groene haag, deze wordt dan geplaatst direct aan de weg tussen de bomen.

Vanuit de woonkamers hebben deze bewoners zicht op de Sweelincklaan, dit zou met zoveel verkeer geen prettig en rustgevend gezicht zijn. Medebewoner Edwin geeft aan dat recreëren in je achtertuin niet erg prettig is op deze manier.

Niet de hakken in het zand

Dit is wat wij graag willen als bewoners, een simpele groenhaag. Wij zetten niet de hakken in het zand en we grijpen niet alles aan om de onderdoorgang tegen te houden. Nee, een simpele en relatief goedkope groenhaag waarmee de gemeente de bewoners, die behoorlijk extra overlast zullen gaan krijgen, een groot plezier doen. De gemeente kan hiermee laten zien dat ze bewoners betrokkenheid serieus neemt en oog heeft voor de bewoners die serieus overlast gaan ondervinden voor een voorziening van alle Barendrechters.

Wethouder van Noort (verkeer) staat positief tegenover het plan en heeft toegezegd het verzoek te gaan onderzoeken. Op de locatie is er ruimte voor een groenhaag. De bewoners geven de voorkeur aan een groene haag (groen in zomer en winter) van 1 tot 1,5m hoog en niet te breed. Bij voorkeur wordt de haag tevens gecombineerd met een geluidsscherm.

De bewoners blijven echter wel ongerust over de 13.000 verkeersbewegingen per dag langs hun achtertuin en hebben hierover 17 vragen gesteld aan de wethouder (oa mbt geluid en fijnstof). De inspreker sluit af: “De 27 gezinnen rekenen op de gemeente.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Video: BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »