Parkeerverbod Doormanplein op 26 april voor de rechter

BARENDRECHT – De gemeente heeft recent besloten om het Doormanplein op 1 april autovrij te maken. De Bewonersvereniging Oude Dorpskern Barendrecht (BVODKB) is van mening dat de wijze waarop de gemeente Barendrecht omgaat met de belangen van haar inwoners ten aanzien van dit besluit, de adviezen en de afhandeling van de bezwaarschriften volstrekt onacceptabel is.

De Bewonersvereniging heeft eind maart een voorlopige voorziening -in de vorm van uitstel van de invoering van het autovrije Doormanplein- aangevraagd bij de rechtbank in Rotterdam. De behandeling hiervan dient op dinsdagochtend 26 april in de rechtbank in Rotterdam. BVODKB: “We hebben de Rechtbank verzocht om de invoering uit te stellen zolang er procedures lopen rondom dit verkeersbesluit.

In beroep

Tegelijkertijd is de vereniging in beroep gegaan tegen de afwijzing van de bezwaarschriften door de gemeente. BVODKB: “Tegen het advies van de onafhankelijke bezwaarschriftencommissie in heeft de gemeente het verkeersbesluit toch doorgevoerd. Dit heeft ons genoodzaakt om hiertegen in beroep te gaan.

De bewonersvereniging zegt dat verkregen informatie van de gemeente “onvoldoende, onvolledig en naar onze mening ook deels onjuist is.” De belanghebbenden hebben diverse WOB verzoeken (Wet Openbaarheid van Bestuur) ingediend bij de gemeente om de informatie te krijgen die ze nodig hebben voor de beroepszaak.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »