Ruilen: €46.000 verhandeld op Maatschappelijke Beursvloer BAR

BARENDRECHT – Tijdens de eerste Maatschappelijke Beursvloer BAR op 18 mei hebben lokale organisaties voor €46.000 verhandeld. De 105 partijen ruilden onderling diensten, menskracht, faciliteiten en goederen.

Ruilen

De opzet van de beursvloer is eenvoudig: bedrijven en maatschappelijke organisaties vragen iets en bieden in ruil een tegenprestatie aan. Geld is daarbij taboe! Bij een geslaagde afspraak, een zogenoemde ‘match’ bekrachtigt de notaris de afspraken. Een accountant koppelt hier een waarde aan. De partijen spreken af dat ze binnen maximaal een jaar over en weer de match hebben uitgevoerd.

Deal maken

De deelnemers zien volop voordelen van de beursvloer“, aldus Hilde Fortes van KijkopWelzijn, een van de organisatoren. “Ondernemers vinden het prettig dat het om een eenmalige ruil gaat en dat zij ook iets terugkrijgen voor hun aanbod. Al is dit niet de primaire reden dat zij meedoen: zij geven graag uiting aan hun maatschappelijke betrokkenheid. Organisaties die krap bij kas zijn, worden uitgedaagd om niet in geld, maar in andere benodigdheden te denken. En natuurlijk om een leuk tegenaanbod te doen. Want er werd volop geconcurreerd op de beursvloer, om een mooie deal binnen te slepen.

1e Maatschappelijke Beursvloer

Het was de eerste keer dat de Maatschappelijke Beursvloer in de BAR-gemeenten werd georganiseerd. In een ontspannen sfeer en ondersteund door Spreekstalmeester Jos Vis deden in totaal 66 maatschappelijke organisaties en 39 ondernemers mee.

De organisatoren zijn: Vrijwilligerssteunpunt Connect2Act Ridderkerk, VrijwilligersVacatureBank Albrandswaard en Vrijwilligers Informatie Punt KijkopWelzijn Barendrecht. De organiserende partijen zijn zeer tevreden over de animo en het bereikte resultaat. Bij voldoende draagvlak wordt de Beursvloer zeker herhaald. Of dit jaarlijks of om het jaar wordt, is nog niet bekend. Deze ruilbeurs bestaat al enkele jaren en vindt steeds meer navolging in heel Nederland.

Dank

Speciale dank van de organisatoren gaat uit naar: alle deelnemers, ambassadeurs, vrijwilligers, Hotel van der Valk Ridderkerk, Rabobank Midden IJsselmonde, Spreekstalmeester Jos Vis, Harriëtte Mesland, Notaris Jos van Spreeuwel en Administratiekantoor Sierat.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »