Foto's: Actie en plezier op de kermis (Barendrecht, 2016)

BARENDRECHT – [Openingstijden] De kermis van Barendrecht zal dit jaar plaatsvinden van maandag 22 april (Tweede Paasdag) tot en met zaterdag 27 april (Koningsdag). Woensdag en vrijdag is het Eurodag. De attracties worden dit jaar op beide kanten van het gemeentehuisplein geplaatst.

De botsauto’s en Polyp (Spin/Octopus attractie) ontbraken vorig jaar op de kermis, maar zullen dit jaar weer aanwezig zijn. De Rups en Wipp (Labamba/Draaibank) zullen dit jaar eveneens weer op de Barendrechtse kermis staan (attracties overzicht).

UPDATE 21 april: Kermis opgebouwd op gemeentehuisplein, maar grootste attractie ontbreekt: “Papierwerk niet op orde”

Attracties

Het overzicht (onder voorbehoud) van de attracties die aanwezig zullen zijn op de kermis van Barendrecht in 2019: Polyp, Botstauto’s, Babyflug, Wipp, Rups, Draaimolen, Rollo, Funhouse, Skeeball, Pusher, Touwtje trekken, Bussen gooien, Schietsalon, Lucky Cranes, Lucky Duck en Point. Kramen met eten: Churros, Snoep, Suikerspin. (indeling kermisterrein)

Openingstijden

De openingstijden van de kermis in Barendrecht 2019:

  • Maandag 22 april: 14:00 uur tot 22:00 uur
  • Dinsdag 23 april: 13:00 uur tot 22:00 uur
  • Woensdag 24 april (eurodag): 13:00 uur tot 22:00 uur (van 12.00 tot 13.00 uur speciaal geopend voor gehandicapten)
  • Donderdag 25 april: 13:00 uur tot 22:00 uur
  • Vrijdag 26 april (eurodag): 13:00 uur tot 23:00 uur
  • Zaterdag 27 april: 11:00 uur tot 23:00 uur

Kermisterrein

De Binnenlandse Baan zal tijdens de openingstijden van de kermis worden afgesloten. Buiten openingstijden blijft de autoweg te gebruiken voor het autoverkeer. De Binnenlandse Baan is daarom tijdens de kermisdagen afgesloten van circa 11:00 tot 23.30 uur. Fietsers moeten wel de gehele week een stukje omrijden (het fietspad wordt ook gebruikt om attracties op te plaatsen). De ingang van de kermis is op de autoweg van de Binnenlandse Baan.

Het nieuwe, grotere, kermisterrein krijgt een omheining van een 2.20 meter hoog hek. De gemeente heeft aangegeven dat er geen bankjes/lantaarnpalen (etc) weg hoeven te worden gehaald: de attracties passen tussen alle attributen op het plein. De weekmarkt vindt ook doorgang op vrijdag 26 april en staat die dag aan de Schaatsbaan.

Verkeer

Gemeente Barendrecht: “Om alle verkeer tijdens de kermisdagen in goede banen te leiden worden drie verkeersregelaars ingezet. Zij staan bij het Onderlangs/Hema, ‘t Vlak en de kruising 1e/2e Barendrechtseweg. Het Onderlangs zal gedurende de hele kermisperiode toegankelijk blijven, met uitzondering van Koningsdag op zaterdag 27 april, omdat de winkeliers dan festiviteiten organiseren op het Onderlangs.

Gedurende de draaiuren van de kermis kan het verkeer vanuit het Onderlangs uitsluitend linksaf de Binnenlandse Baan op richting kruispunt 1e/2e Barendrechtseweg. Het verkeer, vrachtwagens uitgezonderd, mag tijdens de kermisdagen vanaf de 1e Barendrechtseweg linksaf slaan richting de Scheldestraat. De Maasstraat is in deze periode afgesloten voor het vrachtverkeer. Ook het parkeerterrein aan de Maasstraat kan in deze periode niet worden gebruikt. De kermisexploitanten gebruiken die als tijdelijke huisvesting.

De verkeershinder begint bij de opbouw van de kermis op zondagmiddag 21 april (na 12.00 uur) en maandagochtend 22 april. Het afbouwen van de kermis gebeurt op zaterdag 27 april na sluiting en is zondagmiddag 28 april (na 12.00 uur) klaar. Tijdens deze gehele periode rijden de busdiensten een alternatieve route ter hoogte van de Binnenlandse Baan.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »