Kermis opgebouwd op gemeentehuisplein, maar grootste attractie ontbreekt: "Papierwerk niet op orde"

BARENDRECHT – Om 12 uur vanmiddag (Zondag 21 april 2019) is er begonnen met de opbouw van de kermis op het gemeentehuisplein. De indeling van de attracties wijkt af van de originele plannen omdat de grootste attractie, de Polyp (octopus), dit jaar toch niet op de Barendrechtse kermis zal staan.

Betrokkenen melden dat de ‘Polyp’ attractie niet (op tijd) over de juiste goedkeuringspapieren beschikt waardoor de gemeente de attractie heeft moeten weigeren. De schiettent staat dit jaar ook niet op de Barendrechtse kermis, maar dat heeft een zakelijke reden, zo melden betrokkenen.

Zie ook: Openingstijden kermis Barendrecht 2019

Kermis

De kermis gaat morgen (Maandag 22 april 2019) (maandag 22 april) voor het eerst deze week om 14:00 uur open. De attracties staan op beide kanten van het gemeentehuisplein. De botsauto’s, die vorig jaar nog ontbraken op de kermis, staan dit jaar wel weer op de kermis: de attractie past met enkele aanpassingen maar net op het gemeentehuisplein (tussen bomen, palen, bloembakken, bankjes en laadpalen).

De autoweg door het midden wordt tijdens openingstijden van de kermis afgesloten. Het fietspad over het gemeentehuisplein is wel de hele week afgesloten (hier zouden namelijk stukken van een attractie op komen te staan, maar ivm de nieuwe indeling door het ontbreken van de grootste attracties is dit niet meer het geval; het fietspad blijft toch afgesloten).

De ingang van het kermisterrein is aan de kant van de 1e Barendrechtseweg. Hier zijn ook extra hekken neergezet om fietsen te stallen.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »