Inschrijving geopend: Zonne-energiepark langs de A15

BARENDRECHT – Langs de A15 bij Barendrecht komen 1.500 zonnepanelen (Carnisseweg thv het Vaanplein). Geïnteresseerden kunnen vanaf nu deelnemen aan het project met één of meerdere van de zonnepanelen. Deelname is mogelijk voor alle inwoners van Barendrecht..

Zou u graag zonnepanelen willen maar heeft u geen geschikt dak? Dan is het zonnepark een alternatief. Inmiddels hebben 18 deelnemers 7,3% van de beschikbare ‘zoncertificaten’ gekocht. Particulieren en ondernemingen kunnen deelnemen vanaf 1 Zoncertificaat van €375,00.

Collectief zonder winstoogmerk

Gezamenlijk duurzame energie opwekken met Barendrechtse inwoners. Dit is het doel van het zonnepark. Bewoners van Barendrecht worden door het kopen van één of meerdere zonnepanelen lid van de coöperatieve vereniging zonder winstoogmerk. Zij profiteren daarbij van de gunstige belastingregeling, waarbij deelnemers geen energiebelasting betalen voor de opgewekte zonne-stroom. Solar Green Point heeft de coöperatie opgericht en zorgt voor de bouw van het park.

Opbrengst

Greenchoice verrekent de zelf opgewekte energie en het voordeel op de energiebelasting met de leden. Na oplevering zijn de leden samen eigenaar van het park. Een deelnemer met één of meer zonnepanelen ontvangt over een periode van maximaal 25 jaar een aantrekkelijk rendement.

Naar verwachting zal het zonnepark zo’n 400 MWh per jaar opleveren. Dit is genoeg om 80 huishoudens van stroom te voorzien.

Deelnemen

Ga om deel te nemen naar solargreenpoint.nl/projects. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stan Verheijen (088-0505700) of e-mailen naar info [@] solargreenpoint.nl.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »