Oranje/blauwe plastic afval container (Sportpark de Bongerd, Barendrecht)

BARENDRECHT – Op maandagavond 21 september 2015 is er in het gemeentehuis een informatiebijeenkomst over afvalinzameling. U bent om 19:00 uur van harte welkom in de Van de Wouwzaal. Wethouder Dirk Vermaat wil u graag informeren over een aantal veranderingen in het afvalinzamelingssysteem.

Oranje containers

Voor de zomervakantie is wethouder Vermaat ook al tijdens een speciale bewonersavond met inwoners in gesprek gegaan over het nieuwe beleid ten aanzien van afvalinzameling, namelijk Afval loont. Dit naar aanleiding van kritische reacties die hij ontving van inwoners. In het bijzonder is er toen gesproken over het weghalen van de oranje containers voor plastic afval. Vrijwel alle aanwezigen benoemden de oranje bakken en spraken de zeer nadrukkelijke wens uit om deze snel terug te plaatsen. Vooral  inwoners die het goed voor hebben met het milieu waren aanwezig bij de bijeenkomst en vroegen daar om verandering van het systeem.

Afvalscheiding

Tijdens die bewonersavond heeft de wethouder verteld dat wij het als gemeente Barendrecht slecht doen met het scheiden van ons afval en waarom hij een nieuw systeem wilde invoeren. De aanwezigen hadden veel reacties, ideeën en suggesties ter verbetering van het afvalinzamelingssysteem.

Op basis daarvan heeft de gemeente gekeken hoe zij het systeem konden verbeteren. Deze veranderingen wil de wethouder graag met u delen tijdens de informatiebijeenkomst op 21 september. Uiteraard is er tijdens de bijeenkomst ook gelegenheid voor het stellen van vragen en het doen van suggesties.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »