Floating Sculptures onthuld bij viering 30 jaar Saenredam (Wilgeneiland, Paddewei, Barendrecht)

BARENDRECHT – [Foto’s + Video] Gistermiddag (Zaterdag 12 september 2015) werden de drijvende kunstwerken onthuld ter ere van het 30-jarig bestaan van het Saenredam Project in Barendrecht. Voor de meeste Barendrechters is dit project beter bekend onder de naam Wilgeneiland in de wijk Paddewei.

Aan het culturele programma tijdens de onthulling werd medewerking verleend door Wim Soeters, Kamerkoor Rotterdam, een trombonegroep o.l.v. Wim Stoffer en door waterscouting-groep Fridtjof Nansen.

Onthulling

Leden van deze waterscouting-groep hadden de eer (en door de wind tevens zware taak) om de kunstwerken met bootjes het water op te slepen. De kunstwerken zijn gerealiseerd door het Maximacollege in Ridderkerk.

Wethouder Ingeborg Monhemius (monumentenzorg) heeft vervolgens vanuit een bootje de ankers te water gelaten om de kunstwerken voor de komende drie maanden tentoon te stellen. Veel omwonenden waren gisteren (Zaterdag 12 september 2015) bij de onthulling aanwezig.

Drijvende sculpturen

In opdracht van de stichting Pieter Janszoon Saenredam heeft de Venezolaanse kunstenaar Oscar Abraham Pabón de twee kunstobjecten ontworpen. Een bekend werk van Saenredam “Het middenschip en koor van de Mariakerk in Utrecht” is als uitgangspunt gebruikt voor het ontwerp van de drijvende sculpturen. Van de vier ontwerpen zijn er twee geselecteerd om in de waterpartij bij het eiland te worden geplaatst.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Video: JordiFun, BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »