Theater Het Kruispunt, Barendrecht

BARENDRECHT – Irene Pronk wordt vanaf 1 oktober aanstaande de nieuwe directeur-bestuurder van theater het Kruispunt te Barendrecht. Zij volgt John de Vos op die deze functie de afgelopen periode op verzoek van de Raad van Toezicht  op tijdelijke basis heeft vervuld.

In de hoedanigheid van directeur zal Pronk  als ontwikkelpartner in samenspraak met de gemeente en andere toekomstige gebruikers tevens het nieuwe Cultuur Centrum in gebouw Het Kruispunt verder vorm en inhoud gaan geven.

Irene Pronk

Irene Pronk (1974) heeft als cultureel ondernemer haar sporen verdiend in de culturele sector en heeft daar veel kennis en ervaring opgedaan in produceren, managen en vooral in zoeken en bestendigen van nieuwe samenwerkingen. Irene Pronk: “Verbinden en verbeelden zijn voor mij sleutelwoorden in mijn werk. Ik kijk er enorm naar uit om mij in te zetten voor een krachtig  cultureel, creatief en ondernemend Barendrecht. Ik heb er alle vertrouwen in dat Het Kruispunt dé plek blijft en nog meer wordt waar alle bewoners van Barendrecht en omgeving zich welkom  voelen. Wat mij betreft de plek waar de kracht van verbeelding geen grenzen kent! Ik ben mijn voorganger interim-directeur bestuurder  John de Vos zeer erkentelijk voor zijn inzet om Het Kruispunt, dat niet voor niets onder de artiesten geldt als een van de meest geliefde theaters van Nederland, als gezond en goed lopend theater aan mijn verantwoordelijkheid over te dragen.

Zeer verheugd

De Raad van Toezicht, bij monde van voorzitter Cees Schaap, is zeer verheugd met het aantreden van Irene Pronk. “Als professional en als mens is zij in staat theater het Kruispunt de stap naar en stabiele toekomst te laten maken.” Schaap spreekt ook waardering uit voor de persoon en het functioneren van John de Vos. “Met inzet  en enorme betrokkenheid heeft hij het theater door een moeilijke periode geleid en daarbij nimmer de menselijke kant uit het oog verloren. John mag er met recht trots op zijn dat hij ‘zijn’ theater in deze staat mag overdragen aan Irene.

Afscheid en kennismaking

Tegelijkertijd met het vertrek van John de Vos eindigt de laatste termijn van Cees Schaap in de Raad van Toezicht. Recentelijk zijn nieuwe leden van de Raad van Toezicht aangesteld. Op korte termijn ontvangen relaties van theater het Kruispunt een uitnodiging om afscheid te nemen van John de Vos en Cees Schaap en kennis te maken met Irene Pronk.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »