Wethouder Jeroen Gebben

BARENDRECHT – Wethouder Jeroen Gebben (VVD) zal op 15 september, tijdens de eerste raadsvergadering na het zomerreces, aftreden als wethouder in Barendrecht. Hij zal vanaf dat moment aantreden als voorzitter van het College van Bestuur van het Edudelta College. Leon van Noort volgt Jeroen Gebben op. Een column door de vertrekkend wethouder:

Column: “Barendrecht Bedankt!”

Na 9½ jaar Barendrechtse politiek, neem ik afscheid en kijk ik in mijn laatste column terug. Als ik dit doe borrelen woorden naar boven als: veel resultaten geboekt, mooie contacten met bewoners en instellingen, collegialiteit en plezier. Het werk als gemeenteraadslid was intensief. Spreken in het openbaar, het luisteren naar alle partijen en komen tot afgewogen standpunten vragen om persoonlijke stevigheid. Hoe reageer je namelijk op een volle tribune met boze ouders van een basisschool waarbij je over opheffing moet beslissen? Of hoe kies je positie in het CO2-opslagdossier?

De vraag die je daarin altijd hebt te beantwoorden is of en hoe je het publieke debat beïnvloedt. Het innemen van een standpunt is een verantwoordelijkheid waar je als gekozen volksvertegenwoordiger nooit lichtvoetig mee om mag gaan. Na vier jaar raadslid te zijn geweest, wachtte mij vanaf 2010 een magnifieke periode als wethouder. In het vak van politiek bestuurder zit je overal met je neus bovenop, zoals het verbreden van Rijksweg A15 of het opleggen van leerplichtboetes. Tevens ben je in de positie om samen met je collega’s het verschil te maken.

Het ‘beste voor Barendrecht’ is daarin altijd mijn interne kompas geweest. Het maatschappelijke resultaat stond daarin steeds voorop. Ik ben namelijk zielsgelukkig wanneer het lukt een kind niet uit huis te plaatsen. Ook word ik enthousiast wanneer het lukt om ondernemers, overheid en onderwijs aan elkaar te koppelen, voor een goede verbinding met onze kinderen.

Waar ik in al mijn activiteiten van heb genoten, is het persoonlijke contact met zeer veel verschillende mensen. Of het nu ging om de ontvangst van onze Kroonprins, het voorlezen van peuters, stage lopen bij bureau Jeugdzorg of het midden in de koude winternachten meegaan met onze mannen van de strooiploeg. Het luisteren naar wat zich in de praktijk afspeelt, was nuttig en leidde regelmatig tot aanscherping van het gemeentebeleid.

Vanaf volgende week ga ik mij bij de Edudelta Onderwijsgroep inspannen om het beste maatschappelijk resultaat voor de leerlingen en het onderwijs te realiseren. Natuurlijk zal het voor mij best wennen worden dat ik als ‘gewone’ Barendrechter beperkte invloed op de besluitvorming heb. Ik heb er echter alle vertrouwen in dat de Barendrechtse politici door hun contact met inwoners tot de juiste besluiten komen. Tevreden kijk ik terug en kan ik niets anders dan zeggen: Barendrecht bedankt!

Jeroen Gebben

Een overzicht van een aantal artikels met/over wethouder Jeroen Gebben op BarendrechtNU:Bekijk hier meer artikels uit de categorie Politiek« | »